Muči vas pijesak u bubrezima: Prirodni lijek koji svako može da napravi

Muči vas pijesak u bubrezima: Prirodni lijek koji svako može da napravi

Povezana slika

Pijesak i kamen u bubrezima jedan su od najčešćih zdravstvenih problema u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj i ostalim zemljama okruženja..

 

 

Najčešće su uzrokovani vodom i prehranom. Kako bi pokušali izbjeći teške i invazivne metode konvencionalne medicine donosimo vam oprobani narodni recept za topljenje i izbacivanje pijeska i kamenčića.

 

 

 

Sastojci:

-250 grama šećera u prahu,

 

-0.25 l maslinovog ekstra djevičanskog ulja,

-250 grama limuna s korom,

-250 grama peršinovog korijena 

-250 grama meda.

 

 

Limun dobro operete. Nakon toga, isijecite ga na komadiće i sameljite u blenderu ili nekoj drugoj mašini što sitnije. Korijen peršina ogulite, isijecite na komadiće i sameljite kao i limun. Sve pomiješajte i dodajte med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Sastojke miješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

 

Za probleme s pijeskom i kamenčićima u bubregu potrebno je uzimati jednu supenu kašiku smjese ujutro natašte i navečer pred spavanje.

 

 

 

Smjesu je potrebno držati u frižideru sve vrijeme u staklenoj boci jer je kvarljiva. Za rješavanje većine problema s pijeskom ili kamenčićima u bubrezima potrebno je popiti dvije navedene mjere.

 

Važno je za vrijeme korištenja terapije piti što veće količine tekućina, najbolje destilirane ili prokuhane vode. Napitak je jako zdrav i mogu ga piti i osobe koje nemaju problema s pijeskom ili kamenčićima u bubrezima.

 

 

izvor: zdravljebezdoktora

 2,996 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *