Moderna ili prirodna medicina – Šta je bolje?

Moderna ili prirodna medicina – Šta je bolje?

Kada postoje pitanja o tome koja medicina može biti adekvatnija za pomoć čovjeku, prirodna ili moderna, treba razmisliti o mnogo stvari prije svega. Kako bi slikovitije objasnila ovo delikatno pitanje, moram reći nešto o najvećem i najnaprednijem laboratoriju na svijetu! Sigurno mislite na neke opasne svjetske laboratorije, ali ova stane od prilike u dvije ruke svojom veličinom i zove se jetra.

Ovaj organ dnevno radi preko 200 kemijskih reakcija koje ni najsuvremeniji laboratoriji nisu u stanju napraviti tom brzinom, a sve u svojstvu detoksa i pomoći skladištenja hranljivih tvari. To je svakako, jako grubo opisano što taj mali organ radi.

Nego, ako je to jedan najnapredniji kompleks laboratorija na svijetu, onda on mora biti sposoban uposliti više uposlenika i stručnjaka kako bi radio dobro. Pa tako, vratimo se činjenici obimne funkcije ovog organa.

Kada nismo previše brinuli o prehrani, emocijama poput bijesa, nastojali potopiti ružno raspoloženje porocima, a radi depresije se nismo dovoljno kretali, naša jetra će patiti i jedan dan ćemo morati posjetiti liječnika. Logičan slijed događaja je da smo se razboljeli.

Kako bi se izborili s posljedicama naše nebrige o sebi, moramo slušati nekoliko stručnjaka koji će nas uvesti u tok oporavka ovog velikog laboratorija. Kada promatramo struku moderne medicine, oni su sve naše kolege koji ne rješavaju ni jedan od problema kojima se mi bavimo, ali obrnuto!

Oni se naime bave posljedicama (ako govorimo o jetri hepatitis, hepatomegalija, masnoće u krvi, upala žučne vrećice… To su ujedno i posljedice neodgovornog odnosa prema sebi) koje se moraju otkloniti.

Zamislimo da nakon ste završili tretmane koje nudi struka, imate potrebu saznati više o sebi i ući u uzrok koji možete iskorijeniti kada je u pitanju Vaše zdravlje? Tada se javljate alternativnom i prirodnim medicinaru.

On se bavi uzrokom koji je oštetio Vaš laboratorij. Tako da će prirodni medicinar pomoći sa svim što uključuje jačanje organizma, detoks od lijekova, probleme s emocijama koji blokiraju određeni organ pa naposljetku navike koje štete organizmu.

Na taj način, dopuštate svom organu da se izliječi cjelokupno, bez mogućnosti povratka oboljenja.

A kada smo već spomenuli štetu na našem laboratoriju – svaki organizam ima sposobnost adaptacije. Kao takav, on se adaptira i negativne stvari i kao kontraefekt se stvori ovisnost.

Najlakše objašnjeno, organizam postaje ovisan o tvarima koje unosi, jer zbog metaboličkih aktivnosti biva zbunjen da bez tih tvari ne može funkcionirati. Što dublje ulazimo u ovisnost, organizam stvara veću štetu i ovisnost postaje jača. To naravno, oslikava se i na našu svijest.

Taj dio problema rješavaju psiholozi, psihijatri i alternativna, prirodna i duhovna medicina. Naravno, svijet bi bio dosadno mjesto za život kada bi svi bili stručni za sve, a ovako… Svatko nalazi svoje mjesto pod suncem!

 

 

 

 

Ana Dominik Rodić, prirodni i alternativni medicinar

Kontakt: +38762566337 (Viber, poruka)

 1,401 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *