MIKROVALNA PEĆNICA – uređaj za proizvodnju karcinoma! Evo razloga zašto da izbjegavate hranu iz mikrovalne

MIKROVALNA PEĆNICA – uređaj za proizvodnju karcinoma! Evo razloga zašto da izbjegavate hranu iz mikrovalne

Iz generacije u generaciju čovječanstvo postaje sve više ovisno o mnogobrojnim olakšicama koje više ne predstavljaju stvarnu potrebu, već nametnuti način ponašanja koji se ostavlja u naslijeđe svakoj od nadolazećih generacija ljudi. Čini se da je vizija „života iz snova“ savremenog čovjeka, nešto gdje se malo ili nikako upotrebljavaju mozak i mišići, čemu u prilog ide i razvoj moderne tehnologije. Jedna od posljedica takvih vizija je sveprisutna pojava mikrovalnih pećnica u domovima širom svijeta. U ovom broju Aure otkrivamo vam način na koji možete sami provjeriti da li štetni mikrovalni talasi „cure“ iz vaše mikrovalne pećnice

 

 

Prema nekim dokumentima mikrovalna pećnica je izum nacista koji su je koristili prilikom invazije na Rusiju kako bi mogli pripremiti hranu za veliki broj svoje vojske, samim tim eliminirajući problem goriva koje bi se inače koristilo za pripremu i dobivajući spremljenu hranu u veoma kratkom periodu. Nakon rata Amerikanci su otkrili spise ovog njemačkog izuma koji su onda prenijeti u SAD na dodatno ispitivanje. Rusi su također preuzeli neke od uzoraka tih pećnica, nakon čega su ih podvrgli detaljnom istraživanju. Nakon dobivenih rezultata istraživanja, koji su zaista zastrašujući, upotreba mikrovalnih pećnica je nekoliko godina zabranjena za upotrebu u Sovjetskom Savezu, nakon čega je pod sumnjivim okolnostima vraćena u upotrebu.

 

 

 

Mikrovalna pećnica sadrži cijev koja se zove magnetron u kojoj električna i magnetna polja vrše utjecaj na elektrone. To proizvodi mikrovalno zračenje čija frekvencija je negdje oko 2,5 GHz (gigaherca). Ova radijacija doslovno bombarduje molekule hrane, koji onda mijenjaju svoj polaritet od 1 do 100 milijardi puta u sekundi što stvara veliki poremećaj u hrani, usljed kojeg dolazi do trenja molekula što zapravo hranu i zagrijava.

 

 

Ne postoje atomi, molekuli, ili ćelije bilo kojeg organskog sistema koja mogu izdržati tako nasilnu, uništavajuću snagu tokom dužeg perioda. Strukture molekula se raskidaju, a molekule se nasilno deformišu i samim tim gube svoje prvobitno stanje. Takve promjene neizbježno stvaraju neprirodne molekule, koje se doslovno pretvaraju u otrovne supstance, pogubnog djelovanja na ljudski organizam.

 

Hrana koja je oštećena u mikrovalnoj pećnici, izmjenjuje aktivnost ćelija kod osobe koja je konzumira. Ćelije te osobe su prisiljene od strane oštećenih (promijenjenih) ćelija da se prebace u vanredan modalitet rada za povećanu proizvodnju energije. Ovo na kraju vodi do stvaranja stanja organizma koji omogućava rak-ćelijama da opstanu i da ubrzano napreduju.

 

 

Umrla nakon transfuzije krvi ugrijanoj u mikrovalnoj pećnici!?

Zloćudno djelovanje mikrovalnih talasa iz pećnice pokazuje i ovaj primjer. U jednoj od američkih saveznih država porodica jedna ženske osobe srednjih godina je podnijela tužbu protiv osoblja tamošnje klinike. Naime, pomenuta gospođa je imala operaciju kuka, nakon čega joj je, zbog manjeg gubitka krvi, bila potrebna transfuzija.

Uobičajena procedura prije transfuzije je da se krv ugrije, ali nemar zaposlenice je učinio da se to učini na neuobičajen način – u mikrovalnoj pećnici. Skoro neposredno nakon transfuzije krvi ugrijane u mikrovalnoj pećnici, pacijentica je umrla.

 

 

 

12 razloga zašto NE koristiti hranu iz mikrovalne

 

 1. Konzumiranje hrane tretirane u mikrovalnoj pećnici uzrokuje trajno oštećenje mozga tako što „skraćuje“ električne impulse mozga.
 2. Proizvodnja muških i ženskih hormona se zaustavlja ili mijenja sa dugotrajnom upotrebom hrane iz mikrovalne.
 3. Minerali, vitamini i hranjivi sastojci svih vrsta hrane iz mikrovalne su umanjeni ili promijenjeni tako da se u njima nakon tretiranja u mikrovalnoj izgubi od 60 – 90% vitalne energije hrane. Konzumiranje takve hrane, također umanjuje sposobnost tijela da iskoristi vitamine iz B kompleksa, vitamin C, E i esencijalne minerale.
 4. Hrana iz mikrovalne pećnice uzrokuje tumor stomaka i crijevnog trakta.
 5. Dugotrajno konzumiranje hrane tretirane u mikrovalnoj uzrokuje da se poveća broj rak-ćelija u krvi.
 6. Kontinuirana upotreba ovakve hrane oslabljuje imunološki sistem.
 7. Konzumiranje ovako tretirane hrane uzrokuje slabljenje pamćenja, koncentracije, emocionalnu nestabilnost i pad inteligencije.
 8. Priprema mesa u mikrovalnoj pećnici, čak i tokom kratkog perioda, uzrokuje formiranje D-nitrozodietilamina, poznatog uzročnika raka.
 9. Grijanje mlijeka i žitarica u mikrovalnoj mijenja neke od aminokiselina iz te hrane u kancerogene materije.
 10. Odmrzavanje smrznute hrane u mikrovalnoj transformiše sve frakcije glukozida i galaktozida u supstance koje uzrokuju rak.
 11. Čak i veoma kratko izlaganje sirovog, kuhanog ili smrznutog povrća mikrovalnim talasima mijenja alkaloide tog povrća u uzročnike karcinoma.
 12. Kancerogeni slobodni radikali se formiraju u povrću, posebno korijenskom povrću, nakon tretiranja u mikrovalnoj pećnici.

 

 

 

 

 

Provjerite intenzitet „curenja zračenja“

„Curenje“ mikrovalne radijacije je veoma opasna pojava za osobu koja se nalazi u neposrednoj blizini pećnice tokom njenog rada i u vrlo kratkom periodu može izazvati pogoršanje zdravstvenog stanja te osobe. Po mišljenju mnogih stručnjaka, veliki broj mikrovalnih koje su danas u širokoj upotrebi ispušta štetno mikrovalno zračenje.

U ovom broju Aure otkrivamo vam način na koji možete sami provjeriti da li štetni mikrovalni talasi „cure“ iz vaše mikrovalne pećnice:

 1. Prvo OBAVEZNO isključite mikrovalnu pećnicu iz napajanja, kako biste spriječili da se ona aktivira tokom testiranja.
 2. Ubacite vaš mobilni telefon u mikrovalnu peć i čvrsto zatvorite vrata pećnice.
 3. Nakon toga pozovite vaš mobilni telefon sa fiksnog telefona ili nekog drugog mobitela.

Ukoliko mobitel zazvoni dok se nalazi unutra, možete biti sigurni da vaša mikrovalna pećnica pušta opasno zračenje i da se trebate, ukoliko je već toliko želite koristiti, odmaknuti na veću razdaljinu od pećnice tokom njenog rada. Najbolje bi bilo tada u potpunosti napustiti prostoriju sve dok peć ne završi sa radom.

Poželjno je i prilikom rukovanja pećnicom zaštititi se sa modelom neutralizirajućeg uređaja Cedar Neutralizer prilagođenim za nošenje. Treba znati da mikrovalno zračenje može prolaziti kroz zidove, i da se samim tim obrati pažnja da se dječiji kreveti ili mjesta gdje često boravite ne nalaze na zidu iza kojeg se nalazi mikrovalna peć.

 1,446 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *