LOGORI U AUSTRALIJI SU POČELI SA RADOM! VOJSKA POČINJE DA PREVOZI POZITIVNE SLUČAJEVE I NJIHOVE KONTAKTE U KARANTIN

LOGORI U AUSTRALIJI SU POČELI SA RADOM! VOJSKA POČINJE DA PREVOZI POZITIVNE SLUČAJEVE I NJIHOVE KONTAKTE U KARANTIN

Australijska vojska počela je prisilno da premešta stanovnike severnih teritorija u karantinski kamp Hauard Springs koji se nalazi u Darvinu, nakon što je identifikovano devet novih slučajeva Covid-19 u zajednici Binjari. Ovaj potez dolazi nakon što su u subotu uveče uvedena stroga zaključavanja u zajednicama Binjari i u obližnjem Rokholu.

„Stanovnici Binjarija i Rokhola više nemaju pet razloga da napuste svoje domove“, rekao je glavni ministar Severne teritorije Majkl Ganer, pozivajući se na pet dozvoljenih razloga u zemlji da se izbegne zaključavanje (kupovina hrane i zaliha, vežbanje do dva sata, nega ili davanje nege, rad ili obrazovanje ako se to ne može obaviti od kuće i odlazak na vakcinaciju na najbližoj mogućoj lokaciji).

„Oni mogu da odu samo na lečenje, u hitnim slučajevima ili kako to nalaže zakon”.

„Veoma je verovatno da će danas više stanovnika biti prebačeno u Hauard Springs, bilo kao pozitivni slučajevi ili bliski kontakti“, nastavio je on, dodajući „Već smo identifikovali 38 bliskih kontakata iz Binjarija, ali će taj broj rasti. Tih 38 se prebacuje sada”.

„Sinoć sam kontaktirao premijera. Zahvalni smo na podršci oko 20 pripadnika ADF-a, kao i vojnim kamionima koji pomažu u prevozu pozitivnih slučajeva i bliskih kontakata – kao i što podržavaju zajednicu.

Danas radimo procenu koja bi nam dodatna sredstva mogla biti potrebna od federalnih jedinica, a premijer je spreman da dodatno pomogne – zahvaljujem mu se na tome”.

Pogledajte:

„Svesni smo činjenice da ovo može da utiče na mentalno zdravlje ljudi, kao i na njihovo opšte blagostanje“, rekao je policijski komesar Džejmi Čalkner za NT News.

Treba napomenuti da su severne teritorije dom velikog procenta autohtonih Australijanaca. Kao što je Steve Milne iz Epoch Times-a primetio:

Prema Australijskom institutu za zdravlje i dobrobit, u 2018-19, skoro svaki peti domorodački Australijanac živeo je u prenaseljenim stanovima (18 procenata), u poređenju sa 5 procenata neautohtonih Australijanaca. Iako je ovaj procenat smanjen sa 27 procenata u 2004. godini, to je i dalje značilo da je oko 145.340 starosedelaca Australije živelo u prenaseljenim stanovima u 2018-19.

Pored toga, što je neko područje udaljenije, veći je udeo starosedelaca Australije koji žive u prenaseljenim stanovima (26 procenata u udaljenim oblastima i 51 procenat u „veoma udaljenim“ oblastima), u poređenju sa 8 i 22 procenta u ne-udaljenim oblastima.

Pre pet dana, senator NT Malarndirri McCarthy rekla je za ABC da je prekomerna gužva u starosedelačkim zajednicama „masovni problem“, ukazujući na drugu grupu novih infekcija u regionu – koja je uključivala devet članova McCarthy-jine direktne porodice, uključujući njenu sestru koja je letela iz Ketrin u Robinson River dok je nesvesno donela COVID-19 sa sobom, prema izveštaju.

„Kada bismo sada mogli da dobijemo stambeni prostor tamo, to bih odmah uputila saveznoj vladi i NT vladi da rade na tome, ali očigledno su nam potrebni resursi za to“, rekla je ona.

Od devet novih slučajeva u Binjariju, četiri su žene a pet muškarci, uključujući 78-godišnju ženu koja je prevezena u bolnicu Darvin.

U nedelju nije bilo prijavljenih novih slučajeva COVID-19, ali je ministar Gunner rekao da je zabrinut zbog „mešanja između domaćinstava“ u Binjariju i Rokholu, čija je populacija oko 220, odnosno 130.

Gunner je u nedelju rekao: „Da, ovo su jake mere, ali opasnost po živote je ekstremna”.

Fini ljudi…

 

 

 

Nulta Tačka/ZeroHedge

 1,668 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *