Ljubavni horoskop: Koji znak je za vas idealan?

Ljubavni horoskop: Koji znak je za vas idealan?

Iz svoje knjige ljubavnih horoskopa, Zdenka Andrijić odabrala je jednostavne opise znakova i objašnjenje kako se oni slažu u ljubavi. A kako ljubav počinje, govori stih: “Jer to što su stigli jedno do drugoga, podrazumijeva da su se zvali. I to je sve.”

Danas vam donosimo detaljnije opise pojedinih skupina i njihov međusobni odnos.

Znakove Zodijaka, dakle, po elementima svrstavamo u:

Vatrene: Ovan, Lav, Strijelac
Zemljane: Bik, Djevica, Jarac
Zračne: Blizanci, Vaga, Vodenjak
Vodene: Rak, Škorpion, Ribe.

 

 

 

Znakovi unutar istog elementa prirodno se slažu jer postoji urođeno razumijevanje, ali kombinacije mogu biti vrlo izazovne, što naravno ne znači isto što i loše. Izazov uvijek pruža priliku za rast, jer nas tjera na učenje, upoznavanje nečega što sami ne posjedujemo, jer s time nismo rođeni.

Da ukratko ponovim: kombinacija vatre i zraka izvrsna je, jer se ta dva elementa potpomažu u djelovanju. Kombinacija vatre i zemlje, iako vrlo česta u životu (posebno kad je riječ o Lavovima i Djevicama, odnosno Lavovima i Bikovima), jako je teška i međusobno opasna po samopouzdanje. Kombinacija vatre i vode također je opasna, ali ne samo po samopouzdanje već gotovo egzistencijalno. Dva tako različita elementa mijenjaju jedan drugom unutarnju prirodu ili barem to pokušavaju učiniti sve dok su u vezi.

Kombinacija zemlje i zraka obično dovodi do mimoilaženja, iako bi često puta bilo bolje da se radilo o zaobilaženju. Ne, ne šalim se, sjetite se kako nastaje prašina, to su čestice zemlje koje su se razletjele, a zemlja ne voli letjeti. Zauzvrat, ona zrak pokušava zadržati na mjestu, što je, priznat ćete, više nego pretjerivanje u očekivanjima.

 

 

 

Zemlja i voda izvrsno se nadopunjuju, međusobno se trebajući i podržavajući. Zrak i voda ponovno loše djeluju jedno na drugo. Mogući su svakojaki rezultati: mreškanje vode samo na površini, a vjetar odlazi dalje; magluština u kojoj se nitko ne snalazi; oblak koji veselo putuje nebom i životom, ali koji ipak jednom mora pasti na zemlju, barem u obliku kiše, itd. Mjehurići zraka u čaši šampanjca mogu pridonijeti slavlju, ali isto tako mogu prouzročiti oluju u nečijem životu.

Po dinamici (ili kvaliteti ili temperamentu) znakove Zodijaka dijelimo u tri grupe:

Kardinalni: Ovan, Rak, Vaga, Jarac
Fiksni: Bik, Lav, Škorpion, Vodenjak
Promjenljivi: Blizanci, Djevica, Strijelac, Ribe

 

 

 

Znakovi unutar iste dinamike (temperamenta) u međusobnom su napetom odnosu. Iako slični po načinu djelovanja, netolerantni su na vlastite mane prepoznate u drugima. Tako to obično biva: Ovan želi voditi, ali to isto žele i ostala tri znaka kardinalne kvalitete.

Kardinalni i fiksni znakovi mogu se složiti u početku veze, jer će je prvi inicirati, zalijećući se u ljubav. Fiksni znakovi pletu mrežu stojeći na mjestu i čekajući žrtvu, a zbog brzopletosti kardinalni se lako nađu u njoj. To vrijedi i za promjenljive i fiksne znakove u kombinaciji, s tom razlikom što će promjenljivi, za razliku od kardinalnih, brže pobjeći iz mreže.

 

 

 

Promjenljivi i kardinalni znakovi zajedno također mogu biti dobra kombinacija, čak i mnogo bolja od zajednice promjenljivog i fiksnog. Jer, zbog svoje zadržanosti na mjestu, fiksni znakovi brzo postaju dosadni i naporni promjenljivima, a usto im još ne dopuštaju ispunjavanje duboko usađene potrebe za istovremenim održavanjem više veza. Jer, nitko nije tako posesivan u ljubavi kao fiksni znakovi. Razmislite o ovome na početku veze da ne biste prebrzo poželjeli njezin kraj!

U ljubavnim odnosima Sunce baca svjetlo i na onu našu “nedostajuću polovicu”, otkrivajući što je to što nam u životu treba kako bismo se osjećali cijelima. Ta se potreba iskazuje i kao psihološko traganje ali i kao fizička veza između muškog i ženskog principa, odnosno ili kao unutarnji sveti brak ili kao vanjski društveni.

 

 

 

 

 

Slikovni rezultat za ljubavni horoskop

 

 

 

 

Mjesec u natalnom horoskopu otkriva prirodu prve ali i svih ostalih ljubavi u životu. Kad kažem prva, mislim na ono prvo, bespomoćno pripadanje, negdje do dobi od tri godine, vrijeme u kojem smo ovisni o onoj čudesnoj osobi koju kasnije nazivamo majkom: hoće li nas nahraniti, hoće li nas ugrijati, hoće li otvoriti ona velika vrata kad začuje naš plač i uzimajući nas na ruke utažiti našu želju za blizinom, naš strah od odvojenosti.

Nikad ne zaboravljamo bol razdvajanja od majčine utrobe; nikad se potpuno ne prekida pupčana vrpca, jer ona nevidljiva spona uvijek, čak i u tridesetima, četrdesetima, pedesetima i dalje, pokaže svoju čvrstinu kad naiđemo na osobu koja svojim planetima dodiruje naš natalni Mjesec. Da, na nekoj nesvjesnoj razini, ali dubokoj, dubokoj, njezin planet pritisne tipku naše duše i ma o kome se radilo, sjećanje na prvu ljubav izroni na površinu.

 

 

 

Ne vjerujem u veze bez međusobnih kontakata Mjeseca. I uopće, kad je o ljubavi riječ, vjerujem samo u one veze u kojima postoji međusobni kontakt Mjeseca jedne i druge osobe. Ne moraju nužno biti u međusobnom skladnom odnosu, dovoljno je da Mjesec svake osobe ima neki aspekt prema jednom ili više planeta druge osobe u koje može, ali ne mora, biti uključen i njezin Mjesec.

Jer, kad nas mimoilazi nečiji Mjesec, ni ta se osoba ne može zadržati pored nas. Ne primjećuje nas, barem ne na emocionalnoj razini, a ovdje je ipak riječ o emocijama, želji za pripadanjem, nažalost – i želji za posjedovanjem. Dijete koje predstavlja Mjesec u našem horoskopu ćudljivo je poput sve ostale djece: nesigurno, nezaštićeno pred velikim životom. A planet koji ga dodiruje blagim aspektom konjunkcije, sekstila ili trigona, nudi svoju energiju kao štit. Pa, koje bi dijete tome moglo odoljeti?

Ascendent (podznak) je slika koju nudimo svijetu, ali i prozor kroz koji mi sami sagledavamo taj svijet. Na fizičkoj razini, to je naše tijelo u onom prvotnom obliku, naslijeđenom od roditelja. U Ascendentu smo sami, u tom granućem stupnju nekog znaka koji se uzdiže na horizontu u trenutku rođenja smješteno je JA, naša vanjska osobnost kojom smo okružili i sakrili (Ascendent je i maska!) temeljni karakter svog Sunca i odgovor na pitanje kome pripadamo, koji zna naš Mjesec.

 

 

 

Ascendent je u ljubavnim odnosima važan još i zbog toga što se na suprotnom kraju zodijačkog kruga, suprostavljen našem JA, nalazi TI – točka Descendenta. Skriveni dio naše osobe, ono što nam nedostaje i za čim tragamo kako bismo ipak jednom ono JA preobrazili u MI.

Ali vratimo se još malo tjelesnosti Ascendenta: ljudima nekog znaka fizički su privlačni oni koji u njihovom znaku rođenja imaju Ascendent. Oni njihovo tijelo okružuju svjetlom i toplinom svoga Sunca, ujedno energično podržavajući sve njihove početke.

 

 

 

Jer Ascendent otkriva kako započinjemo stvari, počev od onog prvog početka, prvog udisaja: Ovan – brzo i hrabro, Bik – sporo, Blizanci – nemirno i razigrano, Rak – ćudljivo i osjećajno, Lav – teatralno, Djevica – oprezno i s usmjerenošću na detalje, Vaga – neodlučno ali promišljeno, Škorpion – snažno i opasno, Strijelac – samouvjereno, Jarac – prestrašeno i oprezno, Vodenjak – neobično i neshvatljivo, Ribe – zaneseno.

 

 

 

 

 

– Zdenka Andrijić

Preuzeto s: http://www.altertv.org/

 1,881 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *