‘LJEKARI NE MOGU DA VAS IZLIJEČE AKO SE SAMI NE POBRINETE ZA SEBE’ – DOKTOR SOLAKOVIĆ O VISOKOM KRVNOM PRITISAKU

‘LJEKARI NE MOGU DA VAS IZLIJEČE AKO SE SAMI NE POBRINETE ZA SEBE’ –  DOKTOR SOLAKOVIĆ O VISOKOM KRVNOM PRITISAKU

 

 

 

 

 

Doktor Emir Solaković je dao nekoliko korisnih savjeta o snižavanju visokog krvnog pritiska i biće vam izuzetno korisni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako imate neki zdravstveni problem, sami ste krivi. Ljekari ne mogu da vas izliječe ako se vi na vrijeme ne pobrinete za sebe – kaže Solaković.

Ističe da je neophodno da mi sami vodimo računa o svom zdravlju i pratimo stanje.

  • Vi se nešto nasekirate, pritisak vam skoči, odete kod ljekara i on će vam dati lijekove i onda ste cijeli život na lijekovima. Ali vi morate da budete svoj doktor. Napravite tabelu, mjerite pritisak ujutru i uveče. I tako vodite tabelu tokom dvadeset dana. Uvijek mjerite pritisak u isto vrijeme. Jedino ovako ćete znati da li imate hipertenziju ili ne – objašnjava doktor.

 

 

 

 

 

Solaković kaže da nije sve u odlascima kod ljekara.

  • Možda vam je jednom bilo loše, nešto ste se nasekirali, pa vam je skočio pritisak. Tada odete kod ljekara i on vam da lijekove. A sve bez potrebe. – navodi i nastavlja:
  • Ne gledajte doktora, mjerite pritisak sami i vodite računa o sebi. Ovo uopšte nije komplikovano. Ne dozvolite da vam pritisak skače na 200. –

 

 

 

 

 

Emir Solaković preporučuje pojačan unos kalijuma preko voća i povrća, ali i tableta jer će vam kalijum sniziti pritisak, piše “Stil“.

 

 

 

 

 

 

hayat.ba

 2,421 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *