LIJEK ZA POTPUNI PREPOROD TIJELA, KORISTI SE PRIJE ZIME: IZGUBIĆETE KILOGRAME, OJAČATI KOSTI I IMUNITET

LIJEK ZA POTPUNI PREPOROD TIJELA, KORISTI SE PRIJE ZIME: IZGUBIĆETE KILOGRAME, OJAČATI KOSTI I IMUNITET

 

 

Pripremite se za zimu. Ojačajte imunitet na vrijeme.

 

 

Ovaj stari recept, vijekovima se koristi u jačanju fizičkih i mentalnih sposobnosti i liječenje mnogih bolesti.

Recept od samo dva sastojka, poboljšava varenje, pomaže pri gubitku kilograma i uklanja toksine iz organizma. Bogat je kalcijumom i kalijumom koji jačaju srce i krvne sudove. Izvrstan za poboljšanje strukture kože i kose.

Jača imunitet, ubrzava metabolizam.

 

 

 

Sastojci: 20 komada suhih smokava; maslinovo ulje.

Priprema: Uzmite 20 komada suhih smokava, isjecite ih na pola i stavite u teglu. Zatim dodajte maslinovo ulje, tako da prekrijete sve smokve i da na vrhu ostane oko 1 cm ulja.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite teglu u frižider na 40 dana.

Primjena: Jedite po 1 polovinu smokve i 1 kašiku ulja iz smokava. Preporuka je da se ovo jede 5 do 10 minuta prije doručka. Ovo jedite svaki dan dok ne potrošite sve smokve i ulje.

Odmah ćete osjetiti dobrobit ovog lijeka. Tretman možete ponavljati 2 do 3 puta godišnje.

Smokve su vrlo zdrave, i to ne samo svježe, već i kada se osuše. Smokve djeluju blagotvorno na naše zdravlje. One mogu bukvalno da obnove cijelo naše tijelo.

 

 

 

Smokve se smatraju najboljim po svojim korisnim svojstvima, a tokom sušenja količina proteina u smokvama povećava se an 3 do 6 %, a šećer na 50 do 70%, dok svježe smokve sadrže samo 1 % proteina, 15 do 20 % šećera.

Prirodni šećer iz voća naše tijelo lako apsorbuje. Osušene smokve su u stanju da povećaju energiju koju proizvodi naše tijelo, poboljšavaju raspoloženje i mentalnu aktivnost.

Osušene smokve sadrže ogromnu količinu  vlakana i to nam omogućava da dugo održimo sitost, poboljšamo gastrointestinalni trakt. Osušene smokve su bogate hranljivim sastojcima kao što su kalijum, magnezijum, gvožđe, kalcijum i B vitamin.

 

 

 

 

 

 

Visok sadržaj pektina u smokvama čini ga efikasnim za zarastanje vezivnog tkiva, a posebno za povrede zglobova i kostiju.

Suhe smokve mogu da znatno povećaju antioksidativno djelovanje krvne plazme, a rutinska supstanca pomaže u jačanju zidova kapilara i podstiče aktivniju apsorpciju vitamina C.

Suhe smokve koriste pri liječenju opstipacije i odličan su laksativ. Svakodnevna upotreba smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti

 5,439 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *