KONAČNO! Austrijski Ustavni sud SE UMIJEŠAO – postavili su 10 logičnih pitanja ministru zdravlja

KONAČNO! Austrijski Ustavni sud SE UMIJEŠAO – postavili su 10 logičnih pitanja ministru zdravlja

Austrijski je ustavni sud u srijedu Ministarstvu zdravstva poslao popis pitanja o pandemiji koja su službeni mediji i njihovi poslušnici smatrali tabuom.

Ustavni sud poslao je austrijskom ministru zdravstva Wolfgangu Mücksteinu neka pitanja o navodnom “opterećenju zdravstvenog sustava”. Pozadina je postupak revizije pravilnika u vezi s mjerama korona koje je poduzela vlada u Beču. Katalog pitanja može se opisati kao eksplozivan zbog političkog narativa koji je kultiviran u alpskoj republici.

Sud je želio znati pokrivaju li brojke o smrtnim slučajevima i hospitalizacijama tijekom pandemije sve zaražene. Pitanje ukazuje na tipičnu manipulaciju podacima kojom se mrtvi i hospitalizirani namjerno miješaju kao oni “s Covidom” ili “od Covida” koje se također koristilo i u Austriji. “Ako je tako, zašto je odabrana ova metoda brojanja?” zahtijevali su suci.

Osim toga, sud je želio razvrstavanje smrtnih slučajeva i hospitalizacija od Covida, precizirano prema dobi. Je li Covid bio uzrok hospitalizacija? Jesu li nepotrebno hospitalizirali zdrave ljude, isključivo zbog pozitivnog testa?

Drugi niz pitanja bio je posvećen djelotvornosti nošenja zaštitnih maski tzv. U pozadini širenja varijante Omicron, Austrija je početkom siječnja pooštrila ograničenja. Oni sada također predviđaju nošenje FFP2 maske na otvorenom ako se minimalna udaljenost, koja je dugo bila obvezna, ne može održati.

Austria court rules cow mask legal in animal rights case

Ustavni suci htjeli su znati od ministra zdravstva: “Po kojim čimbenicima nošenje FFP2 maske u zatvorenom ili na otvorenom smanjuje rizik od infekcije ili prijenosa?”

Ustavni sud je rizik od smrtnosti “zbog Covida” izračunao na 0,15 posto i zatražio da se zna kako treba shvatiti smanjenje rizika – apsolutnog i relativnog – od cjepiva. Sud je želio znati koliko je apsolutno smanjenje rizika nakon jedne, dvije ili tri injekcije. Ova pitanja naglašavaju sumnju sudaca u pogledu službene propagande da su cjepiva 95 posto učinkovita.

“Na što se odnosi određena učinkovitost cijepljenja od, na primjer, 95 posto? Što u ovom kontekstu znači apsolutno i relativno smanjenje rizika?”

Ministarstvo zdravstva također mora odgovoriti koliko je cijepljenje smanjilo rizik od zaraze virusom, budući da ga i cijepljene osobe prenose, koliko god službena propaganda inzistirala na suprotnom. “Koji je rizik od prijenosa kod osobe zaražene SARS-CoV-2 nakon drugog cijepljenja prije tri, šest ili osam mjeseci u usporedbi s necijepljenom osobom čiji je PCR test bio negativan prije 24 sata?”

U drugom dijelu pitanja, Sud je želio znati rizik od hospitalizacije nakon bolesti i nakon cijepljenja, raščlanjen prema dobnim skupinama i broju doza kako bi se istaknule nuspojave cijepljenja, koje su do sada također bile zanemarene u Austriji.

Drugo pitanje koje je Sud postavio odnosi se na prekomjernu smrtnost 2020. i 2021.: Je li 2021. bilo manje umrlih nego prethodne godine i je li, unatoč cijepljenju, još uvijek bilo viška smrtnosti?

Ukratko, austrijski ustavni sud postavio je pitanja na koja bi svaka osoba sposobna razmišljati svojom glavom, željela dobiti odgovor.

Korona kriza traje već gotovo dvije godine, a Austrija se istaknula pozivanjem na najekstremnije mjere. Mjere su se opravdavale tvrdnjom da će jedino tako izbjeći preveliko opterećenje zdravstvenog sustava, a posebno bolnica prepunih “korona pacijenata”.

Neslaganje i pitanja o stvarnim podacima do sada su odbacivani kao neprikladni, a ljudi su označavani kao “Covidiots” i “Corona deniers”. Političari su se morali držati savjeta “znanosti”. Otvorena rasprava o kritičnim pitanjima ili suprotstavljenim stajalištima u borbi za najprikladniju politiku bila je jednostavno zabranjena.

Prije samo nekoliko tjedana političari i mediji i državni dužnosnici inzistirali su na “pandemiji necijepljenih” te su 15. studenog prošle godine uveli “zaključavanje za necijepljene”.

Od tog dana svi stanovnici stariji od dvanaest godina smjeli su napustiti svoja četiri zida samo radi posla ili školovanja, kupovine za dnevne potrebe, posjeta liječniku ili fizičke rekreacije bez dokaza o cijepljenju ili oporavku. Prema medijskom izvješću od 15. siječnja, Mückenstein je bio siguran da bi “rano opuštanje za necijepljene […] moglo brzo dovesti do nekontroliranog širenja virusa i preopterećenja zdravstvenih ustanova”.

Međutim, za suce su neka pitanja ostala neodgovorena u ovom kontekstu. Za koliko postotaka je propisana izolacija za necijepljene smanjila “rizik od infekcije necijepljene osobe”.

Mnogi su promatrači stoga bili zaprepašteni čitajući relevantna pitanja austrijskog Ustavnog suda gotovo dvije godine nakon početka velike zdravstvene krize.

47-godišnji Mückstein sada ima rok do 18. veljače da adekvatno odgovori na 10 pitanja koja su jednako temeljna koliko i detaljna.

 1,608 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *