KOKOSOVO ULJE MOŽE DA VAM OČISTI KOŽU OD BUBULJICA – Evo kako

KOKOSOVO ULJE MOŽE DA VAM OČISTI KOŽU OD BUBULJICA – Evo kako

Rijetko koji prirodni proizvod je toliko hvaljen kao kokosovo ulje. Pored višestrukih blagotvornih osobina koje ga čine idealnim sredstvom za negu tela i kose, u posljednje vrijeme se navodi da kokosovo ulje liječi i bubuljice. Ali, zašto bismo već masnu bubuljicu liječili pomoću ulja?

 

 

Odgovor na to pitanje podrazumijeva da o bubuljicama razmišljamo kao o mini infekcijama u porama, sličnim inficiranim ranama. Dakle, kada se pojave bubuljice, one treba da se tretiraju antibakterijskim proizvodima, kao što bismo tretirali ranu. Kokosovo ulje u sebi sadrži laurinsku kiselinu, koja posjeduje prirodna antibakterijska svojstva, pa je zato idealno za “liječenje” akni.

Kokosovo ulje ne odgovara svakom tipu kože, mada je naročito dobro za ljude koji imaju izrazito suhu ili masnu kožu. Većina ljudi koje muči masna, osjetljiva koža sklona bubuljicama, nije ni svjesna da agresivni proizvodi koje koristimo da se izborimo sa tim mogu da imaju kontraefekat.

 

Naime, česta upotreba ovih proizvoda vremenom može da počne da sa kože skida njena prirodna ulja, što kožu tjera da to nadoknadi time što proizvodi dodatno ulje, koje pogoršava akne. To je začarani krug kojem treba malo kokosovog ulja da bi se prekinuo.

Kokosovo ulje sposobno je da istjera višak sebuma i površinsku prljavštinu, dok u isto vrijeme hrani kožu sa vitaminom E, omega 3 masnim kiselinama i laurinskom kiselinom.

 

 

Ako ste se odlučili da isprobate kokosovo ulje kao lijek protiv bubuljica, prvo proverite da li ste alergični na njega. U slučaju da niste, ispratite sljedeće korake kako biste bili sigurni da na ispravan način nanosite kokosovo ulje na kožu:

 

1. Izaberite organsko, djevičansko kokosovo ulje

Na ovaj način, na lice ćete stavljati čisto kokosovo ulje, bez aditiva. Ovaj proizvod možete da pronađete u prodavnicama zdrave hrane. Savjet: ako već imate kokosovo ulje koje koristite za kuhanje, odvojite dio koji ćete upotrebljavati za lice u odvojenu teglu i premjestite je u kupatilo.

 

2. Istopite kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima dva agregatna stanja – čvrsto kada je temperatura niska i tečno kada je u okruženju toplo. Ako se nalazi u čvrstom stanju, slično pomadi, uhvatite prstima manji dio i trljajte ga između dlanova kako bi se istopio.

 

3. Umasirajte kokosovo ulje na lice

Dok nanosite kokosovo ulje na lice, obratite pažnju da ga nanosite u većoj količini na dijelove gdje želite da se kasnije šminka lakše razbije i rastopi (na primer na očima ako koristite tvrdokorne vodootporne maskare), piše Aura.

 

4. Nakon nanošenja ulja, pređite preko lica čistom vatom

Nakon nanošenja ulja, nježnim pokretima čiste vate pređite još jednom preko lica. Pomoću ovog procesa nazvanog “duplo čišćenje” skida se višak ulja sa kože, i predstavlja siguran način da se skine svaki djelić šminke i prljavštine sa kože.

 

 

5. Ostavite kokosovo ulje na licu preko noći

Ako vam je koža suha, možete da nanesete kokosovo ulje na čistu kožu, potom tapkajući peškirom skinete višak ulja, i pustite da ga koža upije tokom noći. Probudićete se sa super hidriranom kožom!

 

 

Važan savjet za ljude sa masnom kožom – ovaj proces bi mogao da vam pogoršna akne. U tom slučaju držite se kokosovog ulja kao dela procesa duplog čišćenja.

 1,002 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *