KINA JE PRIJAVILA NOVU EPIDEMIJU PREHLADE I TO SA CENTROM IZBIJANJA U OSNOVNOJ ŠKOLI

KINA JE PRIJAVILA NOVU EPIDEMIJU PREHLADE I TO SA CENTROM IZBIJANJA U OSNOVNOJ ŠKOLI

Prošle su nedelje od kada je Kina konačno uspela da suzbije širenje COVID-a uzrokovanog Delta varijantom oko grada Nanjianga, što je dovelo do zatvaranja, ograničenja kretanja i masovnog testiranja nakon što se virus proširio ovom provincijom.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Ali ne iznenađuje (budući da je COVID sada endemičan za globalnu ljudsku populaciju), nova epidemija već se rasplamsala u Putianu, gradu od otprilike 3 miliona ljudi u istočnokineskoj provinciji Fujian.

Postoji jedan zanimljiv detalj koji izdvaja ovu epidemiju od ranijih: epidemija se koncentrisala oko škole, sa desetinama dece školskog uzrasta među 90 slučajeva koji su potvrđeni poslednjih dana.

Od 10. septembra, infekcije povezane sa epidemijom u Putianu porasle su na 96 u samo tri dana: 79 u Putianu, 10 u Xiamenu i sedam u Quanzhouu. Epidemija, koja se smatra “lokalno prenosivom” uprkos navodnoj povezanosti sa Singapurom. Oko 20 ovih slučajeva uključivalo je decu mlađu od 12 godina.

 

 

Zbog toga su kineski zdravstveni stručnjaci citirani u Global Times-u, kineskim državnim novinama, upozorili da ovu poslednju epidemiju verovatno neće ukrotiti predstojeći jesenji festival, ali treba je ukloniti pre državnih praznika (koji se održavaju tokom oktobra).

Kineske vlasti su tvrdile da su identifikovale nedavnog putnika kao izvor izbijanja, iako su vlasti tvrdile da je ovaj pacijent bio pozitivan tek nakon razdoblja karantina. Kaže se da epidemija ima dva “lanca” prenosa: jedan koji se odnosi na osnovnu školu Putou i jedan na fabriku cipela Xiesheng.

Okrug Xianyou, u kojem se nalaze škola i fabrika obuće, u ponedeljak je započelo testiranje u celom okrugu, testirajući više od 900.000 ljudi.

Štaviše, grad je od tada zatražio od stanovnika da ostanu u gradu, a sve škole i vrtići, isključujući pritom učenike trećih razreda srednjih škola i internate, zamoljeni su da od ponedeljka pohađaju nastavu preko interneta.
Iako je u ponedeljak na gradskim ulicama viđeno manje vozila, grad nije u blokadi, navodi GT.

Lokalne zdravstvene vlasti potvrdile su da su infekcije uzrokovane Delta varijantom. NHC je upozorio da i dalje postoji rizik da se ova epidemija može proširiti na druge pokrajine, te je savetovao celu državu da bude na oprezu. Trenutno, najgore moguće projekcije podeljene sa javnošću sugerišu da bi se epidemija mogla nastaviti do početka oktobra. Veliko je pitanje sada hoće li se epidemija proširiti na druge okolne pokrajine.

Nulta Tačka/ZeroHedge

 624 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *