KANADSKE KAMIONDŽIJE BLOKIRAJU AUTOPUTEVE NA GRANICI U ZNAK PROTESTA PROTIV OBAVEZNE VAKCINE

KANADSKE KAMIONDŽIJE BLOKIRAJU AUTOPUTEVE NA GRANICI U ZNAK PROTESTA PROTIV OBAVEZNE VAKCINE

Kamiondžije blokiraju autoputeve, snimci sa granice između SAD-a i Kanade prikazuju grupu kamiondžija sa znakovima “Sloboda” koji blokiraju autoputeve ka i iz dotičnih zemalja.

Nekoliko video snimaka sa mesta događaja prikazuje konvoj od preko deset kamiona opremljenih znakovima poput “Sloboda mandata” i “Trudeau je izazvao mržnju, podelu i bes” kako paradiraju gore-dole autoputevima blizu granice.

Protest protiv obavezne vakcinacije protiv covid-a počeo je u ponedeljak uoči izvršne naredbe premijera Justin Trudeau-a kojom se nevakcinisanim vozačima kamiona zabranjuje prelazak kanadske granice, koja je stupila na snagu 15. januara.

Kako je preneo NNY 360:

Samo 50% do 60% američkih kamiondžija je vakcinisano, prema proceni Američkog udruženja kamiondžija. Pravila će učiniti hiljade vozača nepodobnim za prekogranične rute, što će pogoršati nestašicu u vreme kada je transportna industrija već napeta.

Proizvođači upozoravaju da bi mogli biti primorani da uspore proizvodnju i vjerovatno će se suočiti s većim troškovima zbog kršenja lanca snabdijevanja koji ovisi o otvorenoj granici za kretanje robe u vrijednosti od oko 45 milijardi dolara svakog mjeseca. Kanada je najveće izvozno tržište za 32 američke države, prema Ministarstvu trgovine.

Sylvain Charlebois sa Univerziteta Dalhousie, jedan od vodećih kanadskih stručnjaka za nabavku hranom, upozorio je da bi Trudeau-ova vlada trebala povući naredbu, što će verovatno pogoršati nestašicu zaliha.

“Omicron pogađa celu prehrambenu industriju. To je ono što usporava stvari, a mandat vakcine mogao bi doliti ulje na vatru”, rekao je Charlebois.

Više vozača kamiona poziva na protest protiv mandata 23. januara, govoreći da mogu baciti Trudeau-ovu vladu na “kolena”.

Na sreću, sve više Kanađana se okreće protiv Trudeau-ove tiranije COVID-a jer postaje jasnije da blaga varijanta Omicrona predstavlja malu pretnju javnom zdravlju.

 

 

 

 

Nulta Tačka/InfoWars

 832 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *