KANADA TRAŽI ZNALCE ZA PROBANJE KANABISA – Plaćaju 50 dolara po satu

KANADA TRAŽI ZNALCE ZA PROBANJE KANABISA – Plaćaju 50 dolara po satu

Nakon što je Kanada legalizirala kanabis za rekreativnu upotrebu, otvorila su se i mnoga radna mjesta, od kojih su neka samo za prave znalce.

Tvrtka AHLOT naime traži kušače kanabisa koji, nešto poput sommeliera kada je u pitanju vino, mogu razaznati suptilne razlike pojedinih vrsta i opisati ih klijentima.

 

 

 

– Zaradite 50 dolara po satu kako biste procjenjivali najbolje od onog što kanadski uzgajivači mogu ponuditi”, kaže se u oglasu za posao. Traži se “connoisseur koji je dovoljno dugo živio s kanabisom da razumije i zna izraziti nijanse koje razlikuju jedan soj od drugog – prenosi Novilist.hr

 

Kanada je u srijedu postala druga zemlja u svijetu koja je legalizirala kanabis za rekreativnu upotrebu, prva na zapadu. Bezbrojne prodavaonice počele su prodavati kanabis i nadaju se da će im “znalci” pomoći u usmjeravanju klijenata.

 

 

Iz AHLOT-a poručuju kako će uskoro na tržištu biti stotine brendova, odnosno kako će se biti teško odlučti zbog se i otvaraju takva radna mjesta.

Izabrani kandidati morat će redovno izvještavati poslodavca o različitim vrstama kanabisa pismenim putem, navodi se u opisu posla. A to podrazumijeva da se “radi od kuće”.

 1,548 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *