Kanada: počinju sa davanjem treće doze djeci od 5 do 11 godina!

Kanada: počinju sa davanjem treće doze djeci od 5 do 11 godina!

Zdravstvo Kanade je odobrilo buster doze vakcine Pfizer-BioNTech za decu između pet i 11 godina, rekla je u petak glavni službenik za javno zdravlje dr Tereza ​​Tam.

Tam je rekla da Nacionalni savetodavni komitet za imunizaciju preporučuje deci sa osnovnim zdravstvenim stanjima da se dopunska vakcina ponudi ne pre šest meseci nakon njihove druge doze.

„Ova dodatna doza pruža odličnu opciju za obnavljanje zaštite za ovu starosnu grupu, posebno za one koji su pod visokim rizikom od teške bolesti“, rekla je Tam.

Tam je rekla da bi se razlika između NACI-jeve preporuke za decu visokog rizika i svu ostalu decu – da deci visokog rizika “treba” prvo ponuditi buster dozu.

U Kanadi počinju sa "busterovanjem" dece od 5 do 11 godina!

“Za svu ostalu decu, rizik od teških ishoda je generalno redak”, rekla je Tam. „Mislim da im davanje izbora i pružanje roditeljima i deci informacija o efikasnosti vakcine i važnosti bustera može pomoći da donesu ovaj izbor.

Stopa vakcinacije u svakoj starijoj demografskoj grupi navodno veća je od 83 odsto.

UPRAVO! UŽIVO! NE PROPUSTITE DEMONTIRANJE “ELITISTA” I NJIHOVIH PIJUNA

Međutim, buster doze nisu popularne među tinejdžerima.

Tam je rekla da se čini da je takozvani najnoviji talas COVID-a 19 na nacionalnom nivou ili na vrhuncu ili je prošao dalje, a slučajevi i hospitalizacije opadaju u većini regiona.

Međutim, ona je rekla da će se infekcije verovatno povećati tokom jeseni.

„Želimo da se ljudi vrate normalnim životima i da budu u mogućnosti da idu u školu, da idu na fakultete, da se vrate na posao. Dakle, pod tim okolnostima, zaista moramo da se dodatno zaštitimo“, rekla je Tam.

Otprilike polovina Kanađana primila je prvu dozu, dok je svega 11 odsto primilo četiri doze vakcine protiv COVID-a 19. Koliko ih je “Iznenada” umrlo nakon vakcinaije, e takva statistika se krije.

 

 

 

 

NultaTačka/CP24

 831 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *