KANADA: Počeli su hapsiti kamiondžije i ostale demonstrante u Kanadi! NAROD MORA ODGOVORITI NA OVO!

KANADA: Počeli su hapsiti kamiondžije i ostale demonstrante u Kanadi! NAROD MORA ODGOVORITI NA OVO!

Policija u Otavi uhapsila je 23 osobe u vezi sa, kako je rečeno, nezakonitim demonstracijama koje su organizovale kamiondžije i drugi vozači koji se protive obaveznoj vakcinaciji protiv kovida-19.

Vozači zahtevaju ukidanje obavezne vakcinacije za sve koji prelaze kanadsko-američku granicu.

Kanadska prestonica i dalje je blokirana stotinama vozila iz takozvanog “konvoja slobode” koji čine protivnici epidemioloških mera, dok su organizatori protesta pozvali na sastanak sa svim saveznim političkim liderima, osim sa premijerom Džastinom Trudoom, kako bi se pronašlo mirno rešenje za ovu krizu, prenosi britanski list “Gardijan”.

Zamenik šefa policije Otave Stiv Bel rekao je novinarima da je policija imobilisala mnoga teška vozila koja su učestvovala u blokadi i da su se u četvrtini od 418 protestnih kamiona u centru grada nalazila i deca.

 

 

Počela hapšenja kamiondžija i ostalih demonstranata u Kanadi!

 

Zbog toga je policija izrazila zabrinutost za njihovo zdravstveno stanje zbog hladnoće, buke, rizika od ugljen-monoksida i pristupa sanitarijama.

Istovremeno, najprometniji granični prelaz između Kanade i SAD je zatvoren, pošto su kanadske kamiondžije blokirale sve trake na prelazu u znak protesta protiv epidemioloških mera vlade za kontrolu pandemije korona virusa.

Kamioni su kasno u ponedeljak počeli da blokiraju most “Ambasador” koji povezuje američki grad Detroit i kanadski Vindzor, zatvarajući saobraćaj u oba smera, podseća britanski list “Gardijan”.

Ulazak u Kanadu je u utorak ostao blokiran, dok se saobraćaj u smeru SAD jedva odvijao.

Britanski list navodi da svakog dana oko 8.000 kamiona uobičajeno prelazi most, preko kojeg se realizuje gotovo 27 odsto trgovine između Kanade i SAD.

Kanadski premijer Džastin Trudo pojavio se u utorak u javnosti prvi put posle više od nedelju dana nakon što je bio zaražen korona virusom i poručio da protesti moraju prestati.

Trudo je osudio taktiku demonstranata, navodeći da pojedinci pokušavaju da blokiraju ekonomiju zemlje, njenu demokratiju i svakodnevni život sugrađana.

 648 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *