KAKO JE TO MOGUĆE PORED TOLIKOG BROJA VAKCINISANIH?! IZRAEL VRAĆA SVE MJERE I ZABRANE!

KAKO JE TO MOGUĆE PORED TOLIKOG BROJA VAKCINISANIH?!  IZRAEL VRAĆA SVE MJERE I ZABRANE!

Nova ograničenja zbog Covid-a koja zahtevaju zdravstvenu propusnicu(potvrda o vakcinaciji) za pristup javnim mestima, stupila su na snagu u sredu u Izraelu, usred naglog porasta slučajeva u kojima je zemlja zabeležila najveći dnevni porast infekcija od januara.

Od srede će izraelski građani morati da pokažu zdravstvenu propusnicu koja dokazuje vakcinaciju ili negativan rezultat testa pre nego što im bude dozvoljeno da uđu u brojne javne prostore, uključujući barove i restorane, kulturne i sportske dvorane ili hotele i teretane, prema novim merama koje je iznelo Izraelsko ministarstvo zdravlja.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

 

Mere, koje su najavljene u nedelju, proširiće se i na bogomolje, ako na bogosluženjima bude više od 50 ljudi.

U tržnim centrima i industrijskim zonama biće dozvoljeno samo jedno lice na sedam kvadratnih metara.

Izraelska vlada je u početku bila hvaljena zbog uspešnog i brzog uvođenja vakcina protiv Covid-a, pri čemu je više od 5,4 miliona ljudi primilo dve doze, a 1,16 miliona čak dobilo treću dozu. Međutim, oko milion Izraelaca koji imaju pravo na vakcinaciju to još nije učinilo.

 

 

 

Govoreći uoči početka novih ograničenja, premijer Naftali Bennett pozvao je građane da osiguraju da su primili drugu dozu vakcine, kako bi se sprečila potreba za karantinima koja bi mogla poremetiti jevrejske velike praznike u septembru.

Odluka izraelske vlade o produženju ograničenja, usledila je, jer je Delta Varijanta dovela do povećanja broja slučajeva Covid-19, od kojeg je u utorak zabeleženo 7.870 novih dnevnih slučajeva, najviše od januara. Ograničenja vezana za Covid u početku su ukinuta u junu, ali su nedugo zatim ponovo uvedena u julu.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/RT

 1,363 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *