Kada krvni pritisak pređe 140/90 NAJVAŽNIJE JE OČISTITI KRVNE SUDOVE! (recept)

Kada krvni pritisak pređe 140/90 NAJVAŽNIJE JE OČISTITI KRVNE SUDOVE! (recept)

Visok krvni pritisak je alarm koji ne smemo da ignorišemo. Ako na vreme počnemo da obaramo pritisak i očistimo krvne sudove, bićemo sigurni da smo uradili dobru stvar za svoje zdravlje

 

Bijeli luk je jedan od najboljih prirodnih lijekova za čišćenje krvnih sudova. On širi krvne sudove i pojačava cirkulaciju krvi, pa je razumljivo jedan od najboljih prirodnih lijekova za čišćenje krvnih sudova.

Bijeli luk takođe snižava nivo lošeg holesterola, kao i rizik od moždanog i srčanog udara. Prednosti bijelog luka ili češnjaka ogledaju se u slijedećem:
Bijeli luk je poznat kao najbolji prirodni antibiotik koji možemo koristiti. Osim dodavanja ukusa našoj ishrani, on takođe ima važne hranljive materije koje pomažu našem zdravlju.

U sprovedenim istraživanjima otkriveno je da konzumacija bijelog luka može smanjiti rizik od razvoja aterioskleroze i hipertenzije, a nadalje, otkrivene su i druge važne prednosti bijelog luka za zdravlje srca. To je prirodni protivupalni lijek.

Djeluje kao vazodilatator i antikoagulant. Ima antiseptička i antibiotička svojstva. Pomaže da se arterije prošire, uklanja holesterol i poboljšava cirkulaciju. Štiti srce. Ojačava imunološki sistem. Pomaže povećanju nivoa insulina čime se smanjuje nivo šećera u krvi.

Kuhajte šolju mlijeka sa tri sjeckana čehna bijelog luka. Pijete svaki dan prije spavanja.

 

 

 2,247 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *