JUŽNA KOREJA TRENUTNO IMA NAJVEĆU STOPU VAKCINISANIH KAO I NAJVIŠE ZARAŽENIH – 95% odraslih potpuno vakcinisano, A OBARAJU REKORDE U DNEVNIM BROJEVIMA PREHLAĐENIH LJUDI

JUŽNA KOREJA TRENUTNO IMA NAJVEĆU STOPU VAKCINISANIH KAO I NAJVIŠE ZARAŽENIH – 95% odraslih potpuno vakcinisano, A OBARAJU REKORDE U DNEVNIM BROJEVIMA PREHLAĐENIH LJUDI

Južna Koreja je u nedelju objavila drugi najveći dnevni broj slučajeva korona virusa, uprkos produženim merama protiv COVID-19 i visokoj stopi vakcinacije, što je izazvalo zabrinutost za dalje širenje tokom predstojećeg praznika lunarne Nove godine.

Ova zemlja je u subotu zabeležila 7.630 novih slučajeva, saopštila je Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA), iznad 7.009 slučajeva prijavljenih dan ranije i blizu sredine decembra.

JUŽNA KOREJA IMA NAJVEĆU STOPU VAKCINISANIH KAO I NAJVIŠE ZARAŽENIH

Južna Koreja je sredinom januara produžila stroža pravila socijalnog distanciranja na tri nedelje, uključujući policijski čas za restorane, kafiće i barove posle 21h, te ograničenja na privatna okupljanja, uoči praznika koji počinje u subotu.

Desetine miliona Korejaca širom zemlje obično putuju tokom lunarne Nove godine na porodična okupljanja tokom jednog od glavnih praznika u zemlji.

Podaci KDCA pokazuju, da je gotovo 95% odraslih potpuno vakcinisano, a više od polovine primilo dopunsku vakcinu.

Kako bi obuzdali brzo širenje virusa, zdravstveni službenici zahtevaju dokaz o vakcinaciji sa dodatnom dozom kako bi dobili pristup većini javnih objekata, ali sud je odlučio da velike prodavnice i tinejdžere treba privremeno isključiti iz tog sistema kontrole.

Nulta Tačka/MetroUS

 618 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *