JOŠ JEDNA BOLNICA U TEKSASU JE PRED ZATVARANJEM JER UPOSLENICI NE ŽELE DA PRIME VAKCINU PROTIV PREHLADE!

JOŠ JEDNA BOLNICA U TEKSASU JE PRED ZATVARANJEM JER UPOSLENICI NE ŽELE DA PRIME VAKCINU PROTIV PREHLADE!

Gotovo 140 seoskih bolnica zatvoreno je od 2010. godine, a donešena je savezna obaveza da svi zaposleni moraju primiti vakcinu protiv covid-a i to bi moglo dovesti do još jednog zatvaranja bolnica.

Američka administracija predsednika Bajdena preduzima korake da od milion američkih radnika, uključujući određene zdravstvene radnike, zahteva vakcinu protiv COVID-19. Plan zahteva od onih koji rade u bolnicama i drugim vrstama medicinskih ustanova koje primaju Medicare i Medicaid sredstva da moraju da prime vakcinu protiv COVID-19.

Regionalni medicinski centar Brownfield (Teksas), ruralna bolnica, izgubiće do 25 posto svojih radnika ako odbiju da se vakcinišu, rekao je za KCBD izvršni direktor Jerry Jasper.

 

 

 

Gubitak tih radnika verovatno bi zatvorio bolnicu jer su neke medicinske sestre već dale otkaz da bi se zaposlile u agencijama za negu koje nude veće plate, navodi se u izveštaju.

Nepridržavanje obavezne vakcine i gubitak sredstava Medicare i Medicaid nije opcija za Brownfield Regional Medical Center. Oko 80 posto finansiranja ove bolnice dolazi iz Medicare-a i Medicaida-a, rekao je Jasper za KCBD.

Ova obaveza da se radnici bolnice vakcinišu ili prestaju da rade, dovodi čelnike bolnica u Teksasu u komplikovan položaj jer je guverner Teksasa Greg Abbott izdao izvršnu naredbu kojom se javnim bolnicama zabranjuje donošenje obavezne vakcinu protiv COVID-19 za njihove zaposlene.

“Kako će guverner Abbott to podneti? On do sada nije ispoštovao ništa od federalnih zakona”, rekao je Jasper za KCBD.

“Dakle, moraćemo, barem ovde u Teksasu, pričekaćemo i videti kako će se to odvijati.”

Jasper nije jedini šef bolnice u Teksasu koji se bori sa načinom na koji će odgovoriti na obaveznu vakcinaciju radnika.

 

“Predsednik Bajden mi govori da je to obavezno, ali imam guvernera Abbotta koji kaže da to ne sme biti obaveza”, rekao je 10. septembra Adam Willman, izvršni direktor kompanije Goodall-Witcher Healthcare u Clifton-u.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

 

 

 

 

Nulta Tačka/ZeroHedge

 1,007 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *