Još jedan kanadski doktor(44) koji je iznenada preminuo u roku dvije sedmice!

Još jedan kanadski doktor(44) koji je iznenada preminuo u roku dvije sedmice!

44-godišnji porodični lekar iz Saskačevana ‘neočekivano je preminuo’ prošlog vikenda, 23. jula.

 

Prema saopštenju koje je objavila zdravstvena uprava Saskačevana (SHA), dr Šahrijar Džalali Mazluman, porodični lekar iz Melvila, neočekivano je preminuo.

Bolnica nije dala informacije o uzroku smrti.

Prema različitim izveštajima, Mazluman je u subotu pronađen mrtav na lokalnom bazenu u Esterhaziju u Saskačevanu.

„RCMP je pozvan u D.A. Akvapark Mekenzi oko 13.30 časova i pronašli su čoveka koji nije reagovao na stimulanse u bazenu. Njega je Hitna pomoć proglasila mrtvim na licu mesta”, prenele su vesti CTV.

„RCMP je rekao da je njegova porodica obaveštena. Uzrok smrti nije saopšten jer je istraga u toku od strane službe patologa Saskačevana“, navodi se u saopštenju.

„Zdravstvena uprava Saskačevana (SHA) i Emmanuel Health oplakuju gubitak doktora Šahrijara Džalalija Mazlumana, porodičnog lekara iz Melvila koji je neočekivano preminuo u subotu, 23. jula“, navodi se u saopštenju Zdravstvene uprave Saskačevana.

44-godišnji kanadski doktor umro iznenada - šesti kanadski doktor koji je umro u roku od dve nedelje

„SHA i Emmanuel Health žele da iskoriste ovu priliku da izraze iskreno saučešće porodici dr Mazlumana, kolegama i prijateljima lekarima, kao i svim članovima osoblja sa kojima je radio u Melvilu, Jorktonu i Ituni“, navodi SHA u saopštenju.

„U ime SHA, želeo bih da izrazim našu duboku tugu zbog smrti našeg prijatelja i kolege,“ izjavio je dr Johan Roodt, lekar, izvršni direktor, iz Integrisanog ruralnog zdravlja. „Dr. Mazluman je bio posvećen i brižan, vrhunski, inteligentan, vredan i strastven lekar. Nema dovoljno reči da se opiše ovaj neverovatan mladić. Njegovu iznenadnu smrt duboko osećaju svi koji su ga poznavali i zajednice u kojima je služio. Sećanje na njega će zauvek biti urezano u naša srca i umove. Upućujemo iskreno saučešće prijateljima, porodici i kolegama dr Mazlumana i zajednicama Melvila, Jorktona i Ituna”.

 

Pročitajte ostatak saopštenja ispod:

Dr Mazluman radi kao porodični lekar na medicinskoj klinici Melville od jula 2021. Završio je svoju međunarodnu procenu lekarske prakse u Saskačevanu (SIPPA) u Jorktonu i nastavio da pruža hitnu pomoć u urgentnoj sobi Regionalnog zdravstvenog centra Jorkton, kao i pružanje lekarskih usluga u Ituni jedan dan u nedelji.

Kao rezultat smrti dr Mazlumana, neke zdravstvene usluge u Melvilu mogu biti u privremenom prekidu. Pacijenti dr Mazlumana mogu da očekuju obaveštenje o otkazivanju i pomeranju termina u narednim nedeljama.

44-godišnji kanadski doktor preminuo iznenada - šesti kanadski doktor koji je umro u roku od dve nedelje

Pored toga, usluge hitne pomoći u bolnici Svetog Petra u Melvilu mogu biti povremeno u privremenom prekidu tokom narednih nedelja, jer SHA radi na reprogramiranju pokrivenosti. Kolege lekara dr Mazlumana i SHA radiće zajedno kako bi zadovoljili potrebe njegovih pacijenata.

Iskreno se ceni strpljenje i razumevanje pacijenata dr Mazlumana i stanovnika Melvila i okoline dok radimo u ovo teško vreme.

U protekle dve nedelje, Kanada je primila vesti o šest smrtnih slučajeva lekara, od kojih je najnovija smrt dr Kendis Najman.

Svih pet lekara su bili smešteni u području Toronta, a trojica su radila u istoj bolnici. Dr Mazluman je iz Saskačevana, koji je od Toronta udaljen 1,976 milja.


Ime i datum smrti:

  • dr Pol Hanam, 16. jul
  • dr Lorne Segall, 17. jul
  • dr Stiven Mekenzi, 18. jul
  • dr Jakub Sawicki, 19. jul
  • dr Šariar Džalali Mazluman, 23. jul
  • dr Kendis Najman, 28. jul

Gateway Pundit je bio prvi koji je izvestio da je dr Pol Hanam, šef hitne medicine i medicinski direktor programa u Opštoj bolnici u Severnom Jorku (NIGH), neočekivano preminuo dok je bio na trčanju.

NYGH je tvrdio da tragična smrt dr Pola Hanama „nije povezana sa COVID-19 ili vakcinacijom bilo koje vrste“, navodi Toronto Sun.

Glavni službenik za medicinsku strategiju u bolnici Mount Sinaj, Hauard Ovens, objavio je smrt dr Hanama preko Tvitera.

„Kanadska hitna medicina večeras je u žalosti“, napisao je Ovens. „Pol Hanam, olimpijski jedriličar, maratonac, porodični čovek, direktor ED u NYGH, dobar, promišljen, saosećajan i nežan čovek iznenada je umro danas tokom trčanja.”

U četvrtak, The Gateway Pundit je izvestio o smrti tri lekara u kanadskoj bolnici Trillium Health Partners-Misisaga, koji su neočekivano umrli iste nedelje.

Trojica lekara koja su umrla iste nedelje posle dr Hanama bili su dr Lorne Segall (17. jula), dr Stephen McKenzie (18. jula) i dr Jakub Savicki (21. jula). Prema rečima medicinske sestre koja je otkrila delove memoranduma, tri doktora su navodno umrla nakon što je bolnica počela da propisuje četvrtu vakcinu protiv Covida za njihove zaposlene.

Trillium Health Partners je konačno objavio saopštenje i potvrdio smrt trojice lekara.

„THP sa dubokom tugom oplakuje gubitak troje naših lekara koji su nedavno preminuli“, objavila je bolnica na Tviteru.

„Dr. Jakub Savicki, dr Stephen McKenzie i dr Lorne Segall bili su poštovani lekari koji su svoje živote posvetili brizi svojih pacijenata i zajednici“, dodaje se u objavi.

Bolnica je tvrdila da glasine na društvenim mrežama da su njihove smrti povezane sa vakcinacijom protiv COVID-19 „jednostavno nisu tačne“.

Prijavljeno je da se i dr Segall i dr Savicki već dugo bore protiv raka.

U petak, The Gatewai Pundit je izvestio da se 27-godišnja triatlonka i lekar u dečjoj bolnici Mekmaster u Hamiltonu, Ontario, u Kanadi, onesvestila dok je plivala. U četvrtak, četiri dana nakon incidenta, preminula je.

„Dr. Kendis Nejman je bila specijalizant pedijatrije treće godine u Dečjoj bolnici Mekmaster, koja je tragično preminula u četvrtak, 28. jula 2022.“, navodi se u čitulji. „Kendis je bila voljena sestra i ćerka, prijatelj, mentor i vodič, sportista i trener, i inspiracija za mnoge”.

 1,304 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *