JOŠ 1,2 MILIONA GRAĐANA MELBURNA OD PETKA DOBILO OBAVEZU DA SE PELCUJE (VIDEO) – NASTAVLJAJU SE BRUTALNA HAPŠENJA AUSTRALIJANACA KOJI PROTESTUJU U MELBURNU!

JOŠ 1,2 MILIONA GRAĐANA MELBURNA OD PETKA DOBILO OBAVEZU DA SE PELCUJE (VIDEO) – NASTAVLJAJU SE BRUTALNA HAPŠENJA AUSTRALIJANACA KOJI PROTESTUJU U MELBURNU!

Policija u Melburnu uhapsila je više od 100 demonstranata na skupu protiv obavezne vakcinacije. Protest je usledio nakon što je premijer Viktorije Daniel Andrews izdao novu obavezu u vakcinaciji, što je pogodilo više od milion radnika.

Andrews je u petak najavio da svi stanovnici Viktorije koji rade izvan svojih domova moraju da prime prvu dozu vakcine protic COVID-a 19 do 15. oktobra što znači da moraju da budu potpuno vakcinisani do 26. novembra. Obaveza će uticati na oko 1,2 miliona Viktorijanca, izvestio je Guardian, uključujući maloprodaju, prvo, medije i profesionalne sportove. Ova odluka je doneta nakon obavezne vakcinacije koja je naređena zdravstveni, obrazovnim i građevinskim radnicima.

 

 

 

Ove obaveze i drakonsko zatvaranje koje su sprovele vlasti Viktorije dovole su do masovnih demonstraciji obeleženih nikada do sada viđenom policijskom brutalnošću.

Meštani Melburna ponovo su ove subote izašli na ulice u znak protesta protiv obavezne vakcinacije, ali nekoliko desetina demonstranata nadjačano je od strane policije, koji su građane napali sa konjima, dok je policijska pešadija hapsila okupljene.

Policija je uhapsila 109 ljudi i izvestio je 9News. Glasnogovornik policije rekao je da će budući protesti dobiti jednak odgovor.


Andrews planira da ponovo otvori državu Viktorija do kraja oktobra, ukidajući ono što je već najduže zatvaranje na svetu. Oko polovina Viktorijanske populacije je potpuno vakcinisano ali bez obzira na to kolika je procentaža Andrews je rekao da nakon otvaranja zemlje, nevakcinisanima neće biti data jednaka sloboda kao onima koji su vakcinisani.

 

 


 

Uprkos vakcinaciji, slučajevi Covid-a 19 su trenunto veći u Viktoriji nego u bilo kom trenutku u prošlosti. Država je u petak zabeležila rekordnih 1488 slučajeva uz dva smrtna slučaja.


NultaTačka/RT

 944 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *