Jedite ove namirnice i smanjite rizik od raka!

Jedite ove namirnice i smanjite rizik od raka!

 

 

 

 

U ovo moderno doba, izloženi smo raznim kancerogenim faktorima. Stoga bi trebalo da napravi sve što je u našoj moći kako bismo se borili protiv te savremene pošasti.

 

 

 

 

Bobičasto voće

Bobičasto voće koje uključuje borovnice, kupine, višnje, trešnje, jagode… Oni sadrže flavonoide, koji su moćni antioksidansi, čak su jači od vitamina C and E, beta karotena, selena i cinka. Stoga uživajte u ovim bobicama, koje će vam biti ukusnije i donijeti više dobrog nego slatkiši.

 

Kari

Kari je jedan od zanimljivih začina koji štiti od raka, a sadrži kurkumu, poznatog borca protiv upaljenih ćelija.

 

 

 

 

 

Povrće

Kupus, kelj, brokula, cvekla, rotkvica, repa… sadrže glukozinolatu, za koju je poznato da vrši detoksikaciju organizma, i pomaže smanjenju rizika od raka, a najviše raka debelog crijeva.

 

 

 

 

 

Bijeli luk

Bijeli luk sadrži 200 biološki aktivnih komponenata, koje štite od raka. Za najbolji efekat, bijeli luk bi trebalo jesti svježe isjeckan.

 

 

 

 

Šampinjoni

Šampinjoni nisu samo odlično jelo, već štite i od raka. Među takvim, najviše se ističu šitake, maitake i reiši gljive, koji takođe štite imunitet od bolesti.

 

 

 

 

Jogurt

Probiotici (bifidobacterium lactis) koji se nalaze u jogurtu, poboljšavaju imunitet i vrše detoksikaciju organizma od karcinogena i toksina iz okoliša.

 

 

 

 

Spanać

Osim što je odličan izvor energije, on je borac protiv raka jer je bogat hlorofilom, karotenom, gvožđem, vitaminima i mineralima, kao i folnom kiselinom. Takođe, u sebi sadrži i koenzim Q10, često spomenut u brojnim reklama za kreme za podmlađivanje.

 

 

 

 

Hrana bogata vlaknima

Vlakna u biljkama nisu bitna samo zbog zdravih crijeva, već i zbog sprječavanja rektalnog raka i raka crijeva. Vlakna olakšavaju protok hrane u organizmu i sprječavaju stvaranje karcinogena u crevima. Hrana bogata vlaknima su riža, pasulj, sjemenke…

 

 

 

 

Propolis

Propolis je supstanca koju proizvode pčele, kako bi se zaštitile protiv bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija. Bogat je bioflavonoidima, vitaminima i aminokiselinama. Propolis jača imunitet i djeluje protiv kancerogenih ćelija.

 

 1,966 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *