JAPANCI U VAKCINAMA PRONAŠLI CRNU SUPSTANCU!

JAPANCI U VAKCINAMA PRONAŠLI CRNU SUPSTANCU!

Prefektura Okinawa zaustavila je potpuno vakcinaciju sa vakcinom proizvođača Moderna nakon što su u bočici sa ,,lekom” pronađeni nepoznati materijali. Ovaj potez dolazi nakon što je Japan povukao 1,6 miliona doza Moderne iz druge serije zbog zabrinutosti oko kontaminacije.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

 

 

Crne supstance otkrivene su u bočicama, dok su neidentifikovani ružičasti materijali takođe nepoznati uočeni u špricevima, javlja japanski javni servis NHK.

Okinavska vlada je danas saopštila da obustavlja upotrebu Moderninih vakcina nakon što u njima uočena ,,strana tela”.

Očekuje se da će Takeda Pharmaceutical, japanski domaći distributer Moderne, ispitati da li je došlo do kontaminacije tokom proizvodnje i o tome će se posavetovati sa ministarstvom zdravlja, izveštava NHK.

Do otkrića je došlo samo tri dana nakon što je Japan obustavio upotrebu više od 1,6 miliona doza Moderne koje su bile distribuirane u 863 centra za vakcinaciju širom Japana. doze su privremeno povučene iz cirkulacije kao mera opreza nakon što je u nekim bočicama otkriven strani materijal. Neke doze su kako javljaju tamošnji mediji bile kontanimirane metalnih čestivama. Novootkrivene zagađene doze u Okinawi dolaze iz različitih serija koje su davane i ranije.

Dok se ovo pitanje još istražuje, japanskom ministarstvo zdravlja otkrilo je u subotu da su dve osobe koje su dobile drugu dozu vakcina Moderna umrle. Ministarstvo je saopštilo da izstražuje razlog smrti dve osobe koje su imale oko 30 godina.

 

Sa druge strane Evropska agencija za lekove (EMA) pokrenula je sopstvenu istragu kako bi utvrdila da li su vakcine proizvođača Moderna koje se koriste u Evropi, takođe kontanimirane.

NultaTačka/RT.com

 2,578 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *