JAČA ORGANIZAM, LIJEČI MNOGE BOLESTI: UBERITE ŽARU, PRIPREMITE ČAJ, SOK ILI PITU

JAČA ORGANIZAM, LIJEČI MNOGE BOLESTI: UBERITE ŽARU, PRIPREMITE ČAJ, SOK ILI PITU

 

 

 

Od žare možete napraviti sok ili čaj koji je dobar u slučaju anemije, kod bubrežnih oboljenja, upale mokraćnih kanala, bolesti prostate. Kopriva pomaže i dijabetičarima jer smanjuje nivo šećera u krvi, a i dijetalna je namirnica. Preporučuje se i oboljelim od Alzhajmerove bolesti, multipleskleroze, zatvora, zaustavlja i sprečava krvarenje. Žara je idealna za jačanje krvi […]

 

 

 

Od žare možete napraviti sok ili čaj koji je dobar u slučaju anemije, kod bubrežnih oboljenja, upale mokraćnih kanala, bolesti prostate. Kopriva pomaže i dijabetičarima jer smanjuje nivo šećera u krvi, a i dijetalna je namirnica.

Preporučuje se i oboljelim od Alzhajmerove bolesti, multipleskleroze, zatvora, zaustavlja i sprečava krvarenje.

 

 

 

 

Žara je idealna za jačanje krvi i za čišćenje organizma, liječi bolesti metabolizma, jača imunitet, snižava visok krvi pritisak, sprečava stvaranje kamenaca i pijeska u bubregu i mjehuru i uništava ih, liječi posljedice radioaktivnog zračenja, pojačava stvaranje mlijeka u dojilja, potiče rast kose, liječi jetru, dobra je za bolesti žuči i slezene, bolesti želuca i crijeva, kod oboljenja dišnih putova i organa, kod raznih tumora i težih oboljenja.

 

 

 

 

Kopriva je djelotvorna kod svih upalnih unutrašnjih procesa, naročito kod urinarnog i respiratornog sistema, infekcija, alergija, bronhitis, kašlja, laringitisa, astme.

S obzirom na brojna ljekovita svojstva koja pruža kopriva treba iskoristiti ovo vrijeme i ubrati je na čistim mjestima, prošetati po prirodi i naći mladu žaru, ubrati je i pripremiti za korištenje.

Od žare možete napraviti supe, pitu, uljevake, čaj, sok.

 

 

 

 

U svakom slučaju šteta je ne iskoristiti ovo prirodno bogatstvo za koje ne treba izdvajati novac već samo malo energije i vremena da se ubere i pripremi.

 

 

 

 

 

 

hayat.ba

 2,278 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *