Izvještaj EMA-e (EVROPSKE AGENCIJE ZA LIJEKOVE): Alarmantna stopa žrtava pelcovanja zahtijeva hitnu akciju

Izvještaj EMA-e (EVROPSKE AGENCIJE ZA LIJEKOVE): Alarmantna stopa žrtava pelcovanja zahtijeva hitnu akciju

Kako se u Europi i SAD-u pojavljuju službeni vladini podaci o alarmantnom broju smrtnih slučajeva i trajne paralize, kao i drugim teškim nuspojavama eksperimentalnih mRNA vakcina, postaje jasno da se od nas traži da budemo ljudski zamorčići u eksperimentu koji bi mogao promijeniti strukturu ljudskih gena i to daleko gore.

 

Dok mejnstrim mediji ignorišu alarmantne podatke, uključujući smrt bezbrojnih zdravih mladih žrtava, politiku vakcine protiv korone promiču Vašington i Brisel zajedno sa SZO i kartelom za vakcine sa svim saosećanjem mafijaške „ponude koju ne možete odbiti“.

Alarmantni izvještaj EMA-e

Evropska agencija za lijekove (EMA), agencija Europske unije (EU) zadužena za evaluaciju i nadzor medicinskih proizvoda, koristeći bazu podataka Eudra Vigilance koja prikuplja izvještaje o sumnji na nuspojave lijekova uključujući i vakcine, objavila je 8. maja izvještaj koji jedva da je opravdao spominjanje u glavnim mejnstrim medijima.

Do 8. maja 2021. zabilježili su 10.570 smrtnih slučajeva i 405.259 ozlijeđenih nakon injekcija četiriju eksperimentalnih vakcina protiv COVIDA-19: COVID-19 mRNA VAKCINA MODERNE (CX-024414); COVID-19 mRNA VAKCINA PFIZER-BIONTECH-a; VAKCINA ASTRAZENECA protiv COVIDA-19 (CHADOX1 NCOV-19); i Johnson & Johnson’s Janssen VAKCINA protiv COVIDA-19 (AD26.COV2.S).

Detaljna analiza svake vakcine daje sledeće: Pfizer-BioNTech mRNA genski uređena vakcina rezultirala je najvećim smrtnim ishodom – 5.368 smrtnih slučajeva i 170.528 ozljeda ili skoro 50 % od ukupnog broja za sva četiri. Moderna mRNA vakcina je druga sa 2.865 smrtnih slučajeva i 22.985 povrijeđenih. Odnosno, jedine dvije eksperimentalne mRNA cjepiva kojima se manipulira gen, Pfizer-BioNTech i Moderna, uzrokovale su 8.233 smrti od ukupno 10.570 registriranih smrtnih slučajeva.

To je 78 % svih smrtnih slučajeva od četiri vakcine koje se trenutno koriste u EU. A među ozbiljnim nuspojavama ili povredama koje je EMA zabilježila, za dvije mRNA vakcine na koje se fokusiramo u ovom članku, za Pfizer „eksperimentalnu“ vakcinu, većina prijavljenih povreda uključivala je poremećaje krvi i limfnog sistema, uključujući smrt; srčani poremećaji uključujući smrt; poremećaji mišićno-koštanog sistema i vezivnog tkiva; respiratorni, torakalni i medijastinalni poremećaji, te vaskularni poremećaji.

Za Moderna mRNA vakcinu, najteže povrede ili uzroci smrti uključivali su poremećaje krvi i limfnog sistema; srčani poremećaji; poremećaji mišićno-koštanog sistema i vezivnog tkiva; poremećaji centralnog nervnog sistema. Imajte na umu da su ovo samo najteže povrede vezane za te dvije genetski manipulisane mRNA vakcine.

EMA također napominje da se vjeruje da je samo mali postotak stvarnih smrtnih slučajeva od vakcine ili ozbiljnih nuspojava, možda samo 1 % do 10 %, prijavljen iz različitih razloga. Službeno je više od 10.000 osoba umrlo nakon što su primili vakcinu protiv korona virusa od januara 2021. u EU. To je zastrašujući broj smrtnih slučajeva povezanih s vakcinom, čak i ako su stvarni brojevi daleko veći.

Vakcina opasnost

CDC takođe

Čak i američki Centri za kontrolu bolesti (CDC), ozloglašena politička i korumpirana agencija sa profitnim vezama sa proizvođačima vakcina, u svom službenom sistemu za prijavu neželjenih događaja na vakcinama (VAERS), pokazuje ukupno 193.000 „štetnih događaja“ uključujući 4.057 smrtnih slučajeva, 2.475 trajnih invaliditeta, 25.603 posjete hitnoj pomoći i 11.572 hospitalizacije nakon injekcija COVID-19 u periodu od 14. decembra 2020. do 14. maja 2021.

To uključuje dvije mRNA vakcine, Pfizer i Moderna, i Jan, daleko manje rasprostranjene J&J. Od prijavljenih smrtnih slučajeva, 38 % se dogodilo kod ljudi koji su se razboljeli u roku od 48 sati nakon vakcinacije. Zvanični broj smrtnih slučajeva povezanih s vakcinom u SAD veći je za samo 5 mjeseci od svih smrtnih slučajeva povezanih s vakcinom u posljednjih 20 godina zajedno.

Ipak, glavni mediji širom svijeta i američka vlada bukvalno sakrivaju alarmantne činjenice. Oko 96 % smrtonosnih rezultata bilo je od vakcina Pfizer i Moderna, dvije varijante koje su financirale i promovirale Fondacija Gates i NIAID Tonyja Faucija s eksperimentalnom genetskom tehnologijom mRNA.

Štaviše, dr. Tony Fauci, car vakcine američke administracije Bajden i njegov NIAID centar za istraživanje vakcina zajedno su dizajnirali modernu mRNA vakcinu i dali Moderni i Pfizeru svaki 6 milijardi dolara za proizvodnju.

To je takođe očigledan sukob interesa jer Faučiju i njegovom NIAID-u je dozvoljeno da imaju finansijsku korist od svojih patentnih prihoda od vakcine prema neobičnom američkom zakonu. NIAID je razvio proteine ​​korona virusa za razvoj SARS-CoV-2 mRNA vakcine koristeći novac poreskih obveznika. Licencirali su ga Moderni i Pfizeru.

“Nikad viđeno u prirodi…”

Naučnici kompanije Pfizer uradili su svoje testove. Ukratko, 95 % je ono što tvrde Pfizer ili Moderna. Rečeno nam je: „Verujte nam“. Realnija procena stvarne efikasnosti ove dvije vakcine za širu javnost, koristeći podatke koje su proizvođači vakcina dostavili FDA, pokazuje da je vakcina Moderna u vrijeme privremene analize pokazala apsolutno smanjenje rizika od 1,1 %, dok je Pfizer vakcina pokazala smanjenje apsolutnog rizika vakcine 0,7 %. To je jako loše.

Peter Hotez, dekan Nacionalne škole za tropsku medicinu na Baylor College of Medicine u Hjustonu, kaže: „U idealnom slučaju, želite da antivirusna vakcina radi dvije stvari… prvo, smanjite vjerovatnoću da ćete se teško razboljeti i otići u bolnicu, i drugo, spriječite infekciju i time zaustavite prijenos bolesti.” Kako Doshi napominje, nijedno od ispitivanja nije bilo „osmišljeno da otkrije smanjenje bilo kakvog ozbiljnog ishoda kao što su prijem u bolnicu, korištenje intenzivne njege ili smrtni slučajevi.

Niti se cjepiva proučavaju kako bi se utvrdilo mogu li prekinuti prijenos virusa.” Glavni medicinski službenik Moderne je čak priznao da “Naše ispitivanje neće pokazati prevenciju prenošenja.”

Mogući efekti mRNA vakcina

U velikoj novoj studiji koja je upravo objavljena u Međunarodnom časopisu za teoriju, praksu i istraživanje vakcina, dr. Stephanie Seneff, viši naučnik u Laboratoriju za računarske nauke i umjetnu inteligenciju MIT-a, i dr. Greg Nigh, specijalista za naturopatsku onkologiju, detaljno analiziraju mogući putevi u kojima bi eksperimentalne mRNA vakcine Pfizera i Moderne mogle izazvati takve štetne efekte kod vakcinisanih.

Prvo ističu da su i Pfizer i Moderna genski uređene vakcine vrlo nestabilne: „Obje se isporučuju injekcijom mišića i obje zahtijevaju skladištenje u dubokom zamrzavanju kako bi se spriječila razgradnja RNK. To je zato što, za razliku od dvolančane DNK koja je vrlo stabilna, jednolančani RNA proizvodi mogu biti oštećeni ili nemoćni na visokim temperaturama i moraju se držati na izuzetno hladnom kako bi zadržali svoju potencijalnu efikasnost.”

Pfizer preporučuje minus 70 stupnjeva Celzijusa. Autori ističu da kako bi spriječili razgradnju mRNA prije nego što bi mogla proizvesti protein, oba proizvođača cjepiva zamjenjuju metil-pseudouridin kako bi stabilizirali RNK od degradacije, omogućavajući joj da preživi dovoljno dugo da proizvede adekvatnu količinu proteinskog antigena.

Problem na koji ističu je to što „ovaj oblik mRNA unesene u cjepivu nikada nije viđen u prirodi, te stoga ima potencijal za nepoznate posljedice… manipulacija životnim kodom može dovesti do potpuno nepredviđenih negativnih efekata, potencijalno dugoročnih ili čak i trajno.”

PEG pomoćna sredstva i anafilaktički šok

Iz različitih razloga kako bi se izbjeglo korištenje aluminijskih adjuvansa za pojačavanje odgovora antitijela, obje mRNA vakcine koriste polietilen glikol ili PEG kao pomoćno sredstvo. Ovo ima posljedice. Autori ističu, “… obje mRNA vakcine koje se trenutno koriste protiv COVIDA-19 koriste nanočestice zasnovane na lipidima kao sredstva za isporuku.

Teret mRNA smješten je unutar ljuske sastavljene od sintetičkih lipida i kolesterola, zajedno s PEG-om kako bi se molekula mRNA stabilizirala od razgradnje.” Pokazalo se da PEG izaziva anafilaktički šok ili teške alergene reakcije. U studijama prethodnih vakcina koje nisu mRNA, reakcije anafilaktičkog šoka su se javljale u 2 slučaja na milion vakcinacija.

Sa mRNA vakcinama, početno praćenje je otkrilo da se „anafilaksija javlja po stopi od 247 na milion vakcinacija. Ovo je više od 21 puta više nego što je CDC prvobitno prijavio. Drugo izlaganje injekcijom vjerovatno će uzrokovati još veći broj anafilaktičkih reakcija.” Jedna studija je istakla: “PEG je ‘skriveni’ alergen visokog rizika, obično nesumnjivo, i može uzrokovati česte alergijske reakcije zbog nenamjernog ponovnog izlaganja.”

Među takvim reakcijama je i po život opasan kardiovaskularni kolaps. Ovo je daleko od svih neprijavljenih rizika eksperimentalnih mRNA vakcina protiv koronavirusa.

Poboljšanje ovisno o antitijelima

Pojačanje ovisno o antitijelima (ADE) je imunološki fenomen. Seneff i Nigh primjećuju da je „ADE poseban slučaj onoga što se može dogoditi kada su niski, neneutralizirajući nivoi… antitijela protiv virusa prisutni u vrijeme infekcije. Ova antitijela mogu biti prisutna zbog… prethodne vakcinacije protiv virusa…”

Autori sugeriraju da u slučaju Pfizer i Moderna mRNA vakcina, „neutralizirajuća antitijela formiraju imune komplekse s virusnim antigenima da izazovu prekomjerno lučenje proinflamatornih citokina i, u ekstremnom slučaju, citokinska oluja koja uzrokuje široko rasprostranjeno oštećenje lokalnog tkiva.” Da budemo jasni, obično su citokini dio imunološkog odgovora tijela na infekciju. Ali njihovo iznenadno oslobađanje u velikim količinama, citokinska oluja, može uzrokovati zatajenje višesistemskih organa i smrt.

Naš urođeni imuni sistem prolazi kroz nekontrolisano i prekomerno oslobađanje proinflamatornih signalnih molekula zvanih citokini. Autori dodaju da postojeća “antitijela, izazvana prethodnom vakcinacijom, doprinose ozbiljnom oštećenju pluća SARS-CoV-om kod makaka…”

Druga citirana studija pokazuje da je mnogo raznolikiji raspon prethodnih izloženosti koronavirusima, kao što je sezonski grip, doživio Starije osobe bi ih mogle predisponirati za ADE nakon izlaganja SARS-CoV-2.” Ovo je moguće objašnjenje za visoku učestalost smrtnih slučajeva nakon mRNA vakcinacije među starijim osobama. Proizvođači vakcina imaju pametan način da negiraju toksičnost svojih mRNA vakcina. Kako Seneff i Nigh navode, “nije moguće razlikovati ADE manifestaciju bolesti od prave, ne-ADE virusne infekcije.”

Ali oni govore o tome: „U ovom svjetlu važno je prepoznati da, kada se bolesti i smrti dogode ubrzo nakon vakcinacije mRNA vakcinom, nikada se ne može definitivno utvrditi, čak ni uz potpunu istragu, da reakcija na vakcinu nije bila proksimalni uzrok. “

Autori navode brojne druge alarmantne tačke uključujući pojavu autoimunih bolesti kao što je celijakija, bolest probavnog sistema koja oštećuje tanko crijevo i ometa apsorpciju nutrijenata iz hrane. Također Guillain-Barréov sindrom (GBS) koji uzrokuje progresivnu slabost mišića i paralizu.

Osim toga, imunološka trombocitopenija (ITP) u kojoj osoba ima neobično nizak nivo trombocita – ćelija koje pomažu da se krv zgruša – može se pojaviti nakon vakcinacije “preko migracije imunoloških ćelija koje nose teret nanočestica mRNA preko limfnog sistema u slezenu … ITP se u početku pojavljuje kao petehije ili purpure na koži, i/ili krvarenje sa mukoznih površina. Ima visok rizik od smrtnog ishoda zbog krvarenja i moždanog udara.”

Ovi primjeri ukazuju na činjenicu da doslovno izlažemo ljudsku rasu preko neprovjerenih eksperimentalnih genom uređenih mRNA vakcina nesagledivim opasnostima koje na kraju mogu daleko nadmašiti svaki potencijalni rizik od oštećenja od nečega što se zove SARS-Cov-2.

Daleko od toliko hvaljene čudotvorne supstance koju su proglasili WHO, Gates, Fauci i drugi, Pfizer, Moderna i druge moguće mRNA vakcine jasno nose potencijalno tragične, pa čak i katastrofalne nepredviđene posljedice. Nije ni čudo što neki kritičari vjeruju da je to prikriveno sredstvo za ljudsku eugeniku.

 

 

 

Izvor : globalresearch

Autor : F. William Engdahl

 1,515 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *