ITALIJANSKA ODBOJKAŠICA JE DOBILA UPALU SRČANE MARAMICE NAKON VAKCINACIJE I SAD JOJ JE UNIŠTENA SPORTSKA KARIJERA!

ITALIJANSKA ODBOJKAŠICA JE DOBILA UPALU SRČANE MARAMICE NAKON VAKCINACIJE I SAD JOJ JE UNIŠTENA SPORTSKA KARIJERA!

Italijanska odbojkašica Frančeska Markon uznmirila je javnost tvrdnjom da je obolela od perikarditisa koji je, kako tvrdi, posledica vakcine protiv korona virusa koju je nedavno primila.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

 

Perikarditis je inače upala srčane maramice koja predstavlja spoljni srčani omotač. Usled upale u srčanoj maramici se najčeše nakuplja veća ili manja količina tečnosti koja od spolja pritiska na srčani mišić, otežava njegov rad i dovodi do pojave simptoma bolesti.

Bolest se može zalečiti, ali za profesionalnu sportistkinju to može biti izuzetno opasna tegoba ako se ne sanira kako valja.

 

 

 

– Dobila sam i imam perikarditis nakon vakcine, i sad vi meni recite ko će da odgovara za to? – pita Frančeska u objavi na svom instagramu, pa kaže dalje:

– Ne postoji oblik “kompenzacije” za one koji pretrpe zdravstveno oštećenje nakon vakcinacije? Nisam antivakser, ali nikada nisam ni verovala da je ova vakcina pouzdana, i sad imam potvrdu – napisala je obojkašica Bergama.

 1,704 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *