Italijani uvode obavezno bockanje za starije od 50 i zatvara većinu javnog života za ljude koji ne žele da se pokore tiraniji!

Italijani uvode obavezno bockanje za starije od 50 i zatvara većinu javnog života za ljude koji ne žele da se pokore tiraniji!

Italija je učinila cijepljenje obveznim za osobe starije od 50 godina i dodatno smanjila ono što necijepljeni mogu učiniti u svojoj posljednjoj namjeri u borbi protiv porasta broja slučajeva Covid-19.

“Želimo usporiti rast krivulje zaraze i potaknuti Talijane koji još uvijek nisu cijepljeni da to učine”, rekao je premijer Mario Draghi tijekom sastanka vlade, navodi se u priopćenju. “Posebno djelujemo na dobne skupine koje su u najvećem riziku od hospitalizacije, kako bismo smanjili pritisak na bolnice i spasili živote.”

Za ulazak u banke, javne urede i trgovine sada će biti potrebna tzv. Propusnica koja je već potrebna za rad, dok su putovanja i većina slobodnih aktivnosti dopušteni samo za one koji su primili cjepivo ili su se oporavili od Covida.

Vlada je također preporučila rad na daljinu za privatne i javne zaposlenike i povećala vjerojatnost da će škole morati premještati nastavu online.

Odluka je donesena na dan kada je broj novih slučajeva Covida u Italiji porastao na rekordnih 189.109. Popunjenost bolnica i intenzivne njege također raste, čak i ako ostanu znatno ispod vrhova iz 2020. Iako je u posljednja dva dana prijavljeno gotovo 500 smrtnih slučajeva, to uključuje više od 100 ljudi koji su preminuli prethodnih tjedana.

 

Veliki prosvjedi u Rimu zbog obveznih korona propusnica za sve radnike: Ozlijeđeno 38 policajaca - Novi list

 

 

Omikronska varijanta širi zaraze diljem Europe. Francuska je u srijedu dosegla još jedan rekord, s 332.252 nova slučaja, a vlada je upozorila da će trenutni “nadzvučni” val zaraze trajati danima.

Dok političke napetosti tinjaju prije nego što zastupnici izaberu nasljednika predsjednika Sergia Mattarelle, što je proces koji bi mogao dovesti do obveznog testiranja u parlamentu, vlada je podijeljena oko toga kako se suprotstaviti pandemiji. Antimigrantska Liga Mattea Salvinija i dio Pokreta pet zvjezdica, najveće stranke u parlamentu, protivili su se nastojanju da cijepljenje postane obvezno za sve radnike.

Vlada je krajem prošlog mjeseca odlučila u potpunosti ukinuti karantenu za osobe koje dođu u kontakt sa oboljelim od covida sve dok su primile tri doze cjepiva i smanjiti vrijeme izolacije na pet dana – sa sedam – za cijepljene osobe posljednja doza bila je više od 120 dana prije izlaganja. Necijepljene osobe i dalje će se morati izolirati na 10 dana

 

 

 

 

IZVOR: fortune.com

 795 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *