U ITALIJI VLADA NAREDILA FIRMAMA DA NE PLAĆAJU NEVAKCINISANE RADNIKE

U ITALIJI VLADA NAREDILA FIRMAMA DA NE PLAĆAJU NEVAKCINISANE RADNIKE

Italijanska vlada donela je dekret koji se odnosi i na privatni i na javni sektor kojim se kompanijama nalaže da zadrže plate radnicima koji odbijaju da prime vakcinu protiv COVID-19.

Uredba nalaže da svi zaposleni dobiju “zelenu kartu” tj. covid-pasoš, što je dovelo do pitanja šta će se dogoditi sa milionima Italijana koji su ostali nevakcinisani.

Vlada pokušava izbeći potencijalne tužbe upućujući kompanije da ne otpuštaju nevakcinisane, već jednostavno da im ne plate dok se nevakcinišu ili da ne dolaze na posao pod pretnjom novčanih kazni.

“Umesto toga, treba ih smatrati neopravdano odsutnim i zadržati im plate ili dnevnice”, piše Ken Macon.

“Oni za koje se utvrdi da rade bez covid-pasoša mogli bi biti kažnjeni novčano do 1.500 eura. Osim toga, vlada je rekla da neće pokriti troškove testa za one koji radije ne bi da prime vakcinu. ”

Čak i oni koji su imali virus, oporavili se i razvili antitela, i dalje će morati primiti barem jednu dozu vakcine, verovatno samo kao performans pokazivanja usklađenosti.

Italija je 1. septembra proširila šemu covid-pasoša na škole i univerzitete.

Nastavnicima je rečeno da će se suočiti sa otkazom ako to ne prihvate, a učenici su u obvezi da prime vakcinu ako žele da prisustvuju nastavi.

Nevakcinisanima je takođe zabranjeno korišćenje javnog gradskog prevoza na daljinu, što znači da su praznici, radna putovanja i posete rodbini postali nemogući za mnoge.

Sve lokacije, poput muzeja, stadiona, pozorišta i zatvorenih prostora za sedenje u barovima i restoranima zahtevaju identifikaciju o primljenim vakcinama, a preduzeća mogu biti kažnjena hiljadama eura zbog nepoštivanja ovih pravila.

„Zelena propusnica“ tj. covid-pasoš u Italiji takođe prati lokaciju pojedinca, još jednom naglašavajući kako se radi o digitalnoj ličnoj karti na steroidima.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

 

 

 

Nulta Tačka/InfoWars

 966 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *