Isprobajte još danas tehniku emocionalnog oslobađanja: Da vam život bude čudesna bajka…

Isprobajte još danas tehniku emocionalnog oslobađanja: Da vam život bude čudesna bajka…

 

 

Negativne misli prizivaju negativna dešavanja u naš život. Naučite kako poboljšati kvalitetu svog života

Život donosi probleme, stres, bolesti i blokade na podsvjesnom nivou. Planiramo nešto, izjalovi se. Pokušavamo uspjeti, ne možemo. Boli nas glava, muči nas probava i osjećamo se umornima. Sa Zapada i Istoka nas zatrpavaju knjigama samopomoći, čitamo ih, primjenjujemo ih, pokušavamo si pomoći, ali i dalje se osjećamo blokirano. Samo jedna metoda u otklanjanju životnih problema jeste jača od tehnike vizualizacije – naravno, mislimo na vizualizaciju koja se praktikuje na pravilan način. Radi se o EFT –u.

 

 

‘Tehnika emocionalne slobode’ (EFT: Emotional Freedom Technique) uvedena je početkom 90-tih godina prošloga stoljeća, a njezin tvorac je američki stručnjak za psihologiju Gary Craig.

 

 

 

Tehnika je provjerena

Tehnika emocionalnog oslobađanja je potpuno provjerena tehnika, koja daje fantastične rezultate i nalazi svoju primjenu na svim životnim poljima. Ovu jednostavnu tehniku možemo koristiti gotovo bilo kada i bilo gdje.

Suština tehnike je u tome da se oslobodimo nagomilanih, štetnih energija, to jeste, emocija, pri čemu na scenu stupaju pozitivne energije koje iscjeljuju. Pozitivna energija nije samo iscjeljujućeg karaktera, ona privlači pozitivna dešavanja u naš život.

Baš kao što negativna energija, predstavljena blokadama cirkulacije bionergije, privlači bolesti i negativna dešavanja u naš život. Negtivne energije se trebaju osloboditi iz organizma kako bi se uspostavio zdrav protok energija i kako bismo bili potpuno nesputani.

 

 

 

Volim se, poštujem se…

Praktična primjena EFT-a se sastoji u tome da se izgovaraju rečenice koje se odnose na naš problem. To može biti migrena, nedovoljna zarada, slomljeno srce i bilo koji drugi problem.

 

 

Međutim, u svakoj toj rečenici naglašavamo kako mi i pokraj tog problema prihvaćamo, volimo i poštujemo sebe. Istovremeno udaramo prstima po određenim tačkama na glavi, koje predstavljaju akupunkturne tačke kako bismo pokrenuli negativne energije iz tijela i istjerali ih van.

Recimo, ‘Iako se osjećam manje vrijednim od drugih ljudi, ja potpuno prihvaćam, poštujem i volim sebe’. Ova rečenica ima ogroman utjecaj na podsvijest, jer svaki problem kojeg imamo u životu rezultat je nedovoljne ljubavi prema sebi, nedovoljnog poštovanja i prihvaćanja sebe. Osim toga, podrazumijeva i to da, također, prihvaćamo činjenicu da kod nas postoji dati problem i ne bježimo od njega. Svaki put kada izgovorimo rečenicu ‘tapkamo’ po sedam do deset puta na jednoj akupunkturnoj tački.

 

 

 

Nakon nekog vremena podsvijest će nam saopćiti razlog zbog kojeg postoji taj i taj problem, te onda ‘tapkamo’ na taj problem, opet izgovarajući ono ‘i pokraj toga, ja potpuno prihvaćam, poštujem i volim sebe’. Sve dok ne riješimo svoj problem i doživimo emocionalno oslobođenje…

 

 

 

 

(Autor: Sanela Dizdarević/arhiv Aure)

 1,134 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *