IDEMO OPET! NAJAVLJUJE SE DOLAZAK “COVID-21”

IDEMO OPET! NAJAVLJUJE SE DOLAZAK “COVID-21”

Premijer Belgije kaže da je nova mutantna varijanta koronavirusa toliko potencijalno razorna da bi se trebala zvati “COVID-21”.

Alexander De Croo je to komentarisao na konferenciji za novinare nakon što su međunarodna tržišta pala kao odgovor na vesti da je “Nu” sada već OMICRON varijanta virusa otkrivena u Bocvani i proširena Južnom Afrikom i za jedan dan se proširila po skoro celom svetu.

“Moglo bi se reći da je ovo Covid-21 umesto Covid-19: on je tri puta zarazniji od originalnog virusa”, rekao je De Croo.

Njegove primedbe usledile su nakon stalne medijske panike zbog nove mutacije i Agencije za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKHSA) opisujući tu varijantu kao “najgoru koju smo do sada videli”.

Potvrđeno je da je varijanta B.1.1.529 stigla u Evropu nakon što je otkrivena kod nekoga ko je ušao u Belgiju nakon putovanja u Egipat.

Neke evropske zemlje već pooštravaju ograničenja COVID-a uprkos činjenici da se vrlo malo zna o novom soju i mogle bi potrajati nedelje da se utvrdi je li to zaista velika pretnja.

Međutim, međunarodnu uzbunu zbog mutacije dovela je u pitanje šef medicine Južne Afrike dr. Angelique Coetzee, koja je odgovor opisala kao “oluju u šoljici čaja”.

Prema Coetzeej-u, Južna Afrika je do sada zabeležila samo “veoma blage slučajeve” ove varijante.

Da li je sve ovo samo izgovor za novu dozu panike?!

 

 

 

 

 

Nulta Tačka/InfoWars

 939 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *