Hronike neba od 27.9. do 03.10. – Evo šta vas očekuje

Hronike neba od 27.9. do 03.10. – Evo šta vas očekuje

U utorak i srijedu, 28. i 29. rujna/septembra, Mjesec će boraviti u znaku Raka pa će fokus biti prije svega na obiteljskim odnosima i rješavanjem pitanja koje smo možda do sada stavljali pod tepih. A potom, od četvrtka, 30. rujna/septembra, kada Mjesec prijeđe u znak Lava, više ćemo se fokusirati na sebe. Zato će se pojaviti pitanja – što ja imam od toga? Gdje sam ja u svemu tome? Jesu li moje potrebe zadovoljene?

 

Na samom početku tjedna Merkur kreće u svoj retrogradni hod na 25. stupnju Vage, pritom radeći kvadrat s Plutonom, trigon s Jupiterom i Mjesecom. S obzirom da su aspekti dobri, tako će i cijeli taj retrogradni hod biti obojan razgovorima, pokušaju mirenja, stvaranju balansa, prije svega unutar sebe, a onda i s okolinom.

S obzirom da je vrijeme retrogradnosti Merkura odlično za unutarnje retrospekcije, sada mu kvadrat s Plutonom daje još jednu povoljnu ozbiljnost, ali i mogućnost da idemo u dubine i pokušamo razumjeti obrasce ponašanja, a onda ih i promijeniti, ukoliko nam oni ne donose dobro.

S vanjskog pak stajališta, retrogradnost ovog planeta koja se odnosi na komunikaciju i na svakodnevne male obveze, često donosi konfuzije pa u ovom periodu, sve do 19. listopada/oktobra, nemojte se iznenaditi ako vam dan bude konfuzan, ako ćete se vrtjeti u krug, ako nećete znati što trebate ili ako nastanu međusobna nerazumijevanja, jer sve će se to razriješiti kada Merkur opet krene naprijed.

Kako ovaj planet boravi u znaku Vage, gdje su trenutno i Sunce koje se približava Marsu, dani mogu biti obojeni i frustracijama i nestrpljenjem. Želimo nešto, ali zapravo ni sami ne znamo što. Mars u Vagi je nesiguran i čeka onu drugu stranu da napravi prvi korak, a ako toga nema postaje još pasivniji ili čak frustriran.

U utorak i srijedu, 28. i 29. rujna/septembra, Mjesec će boraviti u znaku Raka pa će fokus biti prije svega na obiteljskim odnosima i rješavanjem pitanja koje smo možda do sada stavljali pod tepih.

A potom, od četvrtka, 30. rujna/septembra, kada Mjesec prijeđe u znak Lava, više ćemo se fokusirati na sebe. Zato će se pojaviti pitanja – što ja imam od toga? Gdje sam ja u svemu tome? Jesu li moje potrebe zadovoljene?

Na ljubavnom planu pogledajmo Veneru koja se kreće Škorpionom. Ona se polako oslobađa utjecaja Urana, a to joj donosi jednu mirniju i stabilniju energiju. Tako će ovaj tjedan Venera raditi trigon s Neptunom, kvadrat s Jupiterom te sekstil s Plutonom.

U prvom dijelu tjedna, odnosi koji su započeli u vrijeme opozicije Urana i Venere svest će se na nesebično davanje, uživanje i potrebu da se zajedno provodi više vremena, a kako će se bližiti kraj tjedna i Mjesec prijeći u znak Lava, više ćemo se krenuti fokusirati na svoj užitak.

Također,  preispitivat ćemo se kamo ide dosadašnja konekcija s nekom osobom, te ima li ona uopće smisla i šanse za nešto dublje? One dobre i čvrste veze samo će se sada još više produbiti.

 

 

 

S obzirom da je Merkur retrogradan, a Sunce, Mars i Merkur su u Vagi, kojom vlada Venera, a Venera radi aspekte s tri planeta koja su retrogradni (Merkur, Jupiter, Pluton i Uran), moguće je sada vraćanje u prošlost.

Tako u ovim danima postoji mogućnost da dođe do ponovnog sentimenta prema bivšim ljubavima te ponovnog pokušaja oživljavanja bivših veza, kako bi se sada one ipak vratile u neki balans, pogotovo oni odnosi koji su ostali nerazjašnjeni ili su ostali “visjeti u zraku”.

 

 

 

 

astroportal.in

 1,054 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *