HAMBURG NJEMAČKA: 2G-Plus umjesto 2G! Novo pravilo će se primjenjivati ​​od ovog datuma

HAMBURG NJEMAČKA: 2G-Plus umjesto 2G! Novo pravilo će se primjenjivati ​​od ovog datuma

U Hamburgu postoji novi propis o korona prehladi.

 

 

2G pravilo će biti zamijenjeno pravilom 2G plus. Sve informacije su ovdje.

Naši životi su se prilično promijenili od početka korona prehlade. Počevši od kupovine zaliha hrane i ludila toalet papira do putovanja i ograničenja kontakta pa sve do vakcinacija i redovnih testova na korona prehladu.
Ali o zatvaranju i karantenskim propisima se također često raspravlja. Kako bi se zaustavilo širenje navodnog virusa i novih varijanti, 3G pravilo je nedavno u velikoj mjeri zamijenjeno pravilom 2G, koje kaže da je u zatvorenom prostoru dozvoljen ulazak samo osobama koje su vakcinisane ili su se oporavile. Sada je i ovo pravilo obnovljeno.

 

In Hamburg wird die bisherige 2G-Regel mit der 2G-Plus-Regelung ersetzt.

 

2G-Plus umjesto 2G

 

Uskoro će biti uvedena nova mjera. Kako je glasnogovornik Senata Marcel Schweitzer objasnio 4. januara 2022., prethodno 2G pravilo bit će zamijenjeno pravilom 2G Plus. Šta to znači?
Vakcinisane ili osobekoje su ozdravile a sada žele da posećuju restorane, sportske objekte ili umetničke objekte moraju se prethodno testirati. Dozvoljen im je ulazak u unutrašnjost samo s negativnim rezultatom. Međutim, sektor maloprodaje nije pogođen.

Međutim, postoji jedan izuzetak. Ljudima koji su primili dopunsku vakcinaciju i dalje je dozvoljeno da posjećuju restorane, teretane, itd. bez potrebe za testiranjem. Za privatne sastanke ograničenje ostaje na najviše deset vakcinisanih osoba.

 

Wer davon betroffen ist und wann es so weit ist, erfährst du unten.

 

Promjene, koje će stupiti na snagu u ponedjeljak, 10. januara 2022. godine, bit će uvedene zbog kontinuiranog povećanja broja navodno zaraženih. Prema Schweitzeru, čak i potpuno vakcinisani ljudi mogu se lako zaraziti Omikronom. Ali također kaže da dopunska vakcinacija značajno poboljšava zaštitu. Mi već pretpostavljamo da će brzo doći vrijeme kada će osobe sa tri primljene doze biti u situaciji da im se zabrani sve kao i nevakcinisanima.
Ovo znači da se vakcinisani sa dvije doze izjednačavaju sa nevakcinisanima što kompletnu veoma komičnu situaciju oko ove PREHLADE diže na drugi nivo.

 1,373 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *