Gordan Lauc govori otvoreno: Optužio novinara Indexa da radi za pandemijski marketing

Gordan Lauc govori otvoreno: Optužio novinara Indexa da radi za pandemijski marketing

Gordan Lauc, znanstvenik i član Vladinog znanstvenog vijeća, kritizirao je novinara Indexa Nenada Jarića Dauenhauera kojeg je otužio da radi za pandemijski marketing. Laucovu objavu prenosimo u cijelosti.

 

 

 

Romano Bolković - 1 na 1: Prof. dr. sc. Gordan Lauc - YouTube

 

“Zanimljivo kako se jedan novinar uzbudio oko moje jutrošnje objave. Možda zato što je bio istaknuti medijski zastrašivač koji je manipuliranjem informacija odrađivao zadatke za pandemijski marketing.

Vjerujem da mu to nije bila namjera, no u svojoj današnjoj objavi je dao jako dobar primjer kako radi pandemijski marketing. Uzmete jednu stvarnu sliku, izaberete najgori dan u cijeloj pandemiju (20. prosinca smo doista imali 71% više umrlih od višegodišnjeg prosjeka) i onda priču dalje gradite na tom u biti nebitnom podatku (jedan dan ima zanemariv doprinos godišnjim prosjecima).

Tipična manipulacija podacima s ciljem zastrašivanja. Srećom u Hrvatskoj takve manipulacije podršku nalaze samo u vrlo uskom krugu markentigaša pandemije i/ili oboljelih od masovne psihoze.

Ove druge je relativno lako prepoznati po simptomima koje javno manifestiraju, kao na ovoj fotografiji koju je na našoj obali svojom rukom slikao FB frend mog FB frenda. Ove prve je teško prepoznati i to će biti zadatak za naše službe koje se bave takvim stvarima.

 

 

 

teleskop.hr

 1,137 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *