FRANCUSKA: ĐOKOVIĆU ĆE ZABRANITI DA UČESTVUJE NA ROLAN GAROSU JER NIJE VAKCINISAN!!!

FRANCUSKA: ĐOKOVIĆU ĆE ZABRANITI DA UČESTVUJE NA ROLAN GAROSU JER NIJE VAKCINISAN!!!

Ministarka sporta Francuske Roksana Maračineanu donela je odluku da će vakcinacija biti obavezna na svim sportskim dešavanjima u toj zemlji, pa je jasno da je učešće Novaka Đokovića na Rolan Garosu pod debelim znakom pitanja.

Iako je iz Francuske prethdodno dolazila informacija da se radi na tome da nevakcinisani sportisti mogu da uđu u zemlju, već u ponedeljak je stiglo do totalnog obrta, a vest su preneli i svetski mediji.

Ministarka Maračineanu je na društvenoj mreži Tviter objavila da je u Francuskoj donet novi zakon koji će vrlo brzo stupiti na snagu, a odnosi se na obaveznu vakcinaciju za društvene događaje, u koje jasno spada sportski događaj godine Rolan Garos.

 

Iako je prethodno predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton poručio da organizatori Rolan Garosa rade sa državnim organima na pravilima za dolazak nevakcinisanih tenisera na pomenuti turnir, od toga očigledno neće biti ništa.

 

FRANCUZI PREKO NOĆI PROMENILI PRAVILA: ZABRANIĆE ĐOKOVIĆU UČEŠĆE NA ROLAN GAROSU JER NIJE VAKCINISAN

 

 

Rolan Garos biće održan od 22. maja do 5. juna

Novak je zbog toga što nije vakcinisan, a što se ispostavilo po dolasku u Australiju, ostao bez mogućnosti da se nadmeće na omiljenom grend slem turnir koji je osvajao rekordnih devet puta, pa je sada ugroženo i njegovo učešće na velikom turnir u u Parizu na kojem je bez premca Rafael Nadal. Španac je od 20 Grend slem titula čak 13 osvojio na Rolan Garosu.

Novak Đoković će oko podneva sleteti u Beograd posle deportacije iz Australije, a kako saznajemo doček na aerodromu će biti organizovan.

NultaTačka

 720 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *