Evo zbog čega su djeca rođena u septembru posebna

Evo zbog čega su djeca rođena u septembru posebna

 

 

LJETO se bliži kraju, vrućine su popustile. Odlično je vrijeme za rođenje djeteta pa se sve mame s terminom porođaja u rujnu mogu smatrati sretnicama.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih su djeca rođena u rujnu posebna.

 

 

 

1. Vrlo vjerojatno će biti uspješna u školi

Istraživanje objavljeno u National Bureau of Economic Research otkrilo je da su djeca rođena u rujnu često uspješnija tijekom školovanja. Naime, spadaju u polovicu starije djece u razredu, a to često vodi do akademskog uspjeha jer u nižim godinama i šest mjeseci čini veliku razliku.

 

 

2. Vjerojatno će biti uspješnija u sportu

Školski uspjeh nije jedina prednost djece rođene u rujnu. Istraživanje pokazuje da su djeca rođena u ovo doba često uspješnija i u sportskim aktivnostima.

“Kod djece rođene u sjevernoj hemisferi, ona koja su rođena u jesen imaju malo veću masu mišića i kostiju”, izjavio je dr. Gavin Sandercock sa Sveučilišta Essex i dodao: “Imaju veću mišićnu masu, ranije postaju aktivni i uključuju se u sport.”

Neka istraživanja na ovu temu zaključuju kako je veća izloženost vitaminu D dok su još u maternici jedan od mogućih faktora za sportski uspjeh.

 

 

 

3. Manje je vjerojatno da će imati bipolarni poremećaj

Prema istraživanju objavljenom 2012. u časopisu PLOS One djeca rođena u rujnu rjeđe imaju bipolarni poremećaj u odrasloj dobi. Znanstvenici ne znaju točan razlog zbog kojeg je to tako, pretpostavljaju da ulogu također ima prenatalna izloženost nešto većoj količini vitamina D.

 

 

4. Slave rođendan u najpopularnijem rođendanskom mjesecu

Rujan je mjesec s najviše rođene djece u Americi, ali i mnogim drugim zemljama.

Nekoliko znanstvenika usporedilo je podatke o broju rođenih i otkrili su kako je rujan najpopularniji mjesec za rođenje. To pripisuju božićnim i novogodišnjim blagdanima. Smatraju kako je to vrijeme kad je najveća vjerojatnost da će žena začeti.

Prema Mattu Stilesu koji je prikupio podatke o rođenima između 1994. i 2014. najviše djece rađa se 9., 12. i 19. rujna.

 

 

5. Vjerojatno neće biti ni premalena ni prevelika pri porođaju

Istraživanja su pokazala da bebe rođene u rujnu nisu najveće pri porođaju, već one rođene ranije ljeti, a ne ubrajaju se ni u skupinu najmanjih kao zimska djeca.

 

 

6. Manja je vjerojatnost da će upadati u nevolje

Istraživanje prema kojem su djeca rođena u rujnu uspješnija u školi pokazalo je i da će ta djeca imati manje problema sa zakonom nego djeca rođena u kolovozu.

“Ako su među starijima u školi, lakše će postizati ciljeve kada je akademski uspjeh u pitanju. Tako će vjerojatnije upisivati fakultet i smanjena je mogućnost da će postati maloljetni kriminalci”, naveli su autori istraživanja.

 

 

 

 

 

index mame

 1,864 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *