Evo vam glavni razlozi zbog kojih puca 50% brakova

Evo vam glavni razlozi zbog kojih puca 50% brakova

Nije lako otpočeti bračni život i osnovati porodicu. Svakodnevno ćete se suočavati sa mnogim krizama, sumnjama, svađama, ali sve je to zapravo normalno i neizostavan je deo svakog braka. Ukoliko u tim situacijama reagujete na ispravan način, shvatićete da one ne vode nužno u razvod, već podižu vaš odnos na viši nivo. Svima nam je želja da bude što više srećnih brakova i zato vam predstavljamo najopasnije faktore koji mogu da upropaste vaš brak, kao i načine da se sa njima izborite.

5. Brzoplete odluke o samom ulasku u brak

5. Brzoplete odluke o samom ulasku u brak

 

 

Istraživanja pokazuju da se žene koje su imale manje od 3 partnera pre braka razvode mnogo češće od žena istih godina, ali sa više iskustva. Najverovatnije je da mlade devojke ponekad uleću u brak misleći da je takva ljubav prava i neponovljiva. Ipak, kao po pravilu, osećaj lude zaljubljenosti brzo prestaje.

Šta da uradite? Brak je težak, dugotrajan i ponekad mučan posao. Ako odlučite da se venčate, morate da prihvatite svu odgovornost za svoju vezu i biti voljni da radite na njoj.

4. Kućni poslovi

4. Kućni poslovi

Moderna psihologija tvrdi da striktna podela kućnih poslova takođe može biti uzrok razvoda. Takva pravila čine da se kod kuće osećate kao da ste na drugom poslu, a ne u svom udobnom domu.

Šta da radite? Budite kreativni. Šale i igre pretvaraju ove rutinske poslove u uzbudljive doživljaje. Počastite sebe picom ili lepom kafom umesto da kuvate večeru poslednjim atomima snage ili organizujte takmičenje u brzom čišćenju, u kom će dobitnik dobiti neke lepe nagrade.

3. Razvodi vaših prijatelja

3. Razvodi vaših prijatelja

Razvodi vama bliskih ljudi utiču loše i na vaš brak ako među vama postoje nerešeni nesporazumi. Počećete da tražite paralele između tuđeg braka i vašeg i sigurno da ćete ih pronaći.

Šta da radite? Morate razumeti da izbegavanje “opasnih” parova neće rešiti vaše probleme. Trebalo bi da održavate dobre odnose sa bliskim ljudima, ne samo pre ili posle njihovog razvoda. Otvorite srce i budite iskreni prema partneru. Kada među vama vlada dobra atmosfera, spoljni faktori neće moći da vas poremete.

2. Okupiranost poslom

2. Okupiranost poslom

Karijera je zaista uspešna samo onda kada ne utiče na vaš privatni život. Vaša uloga stručnjaka u svom polju postaće potpuno nebitna ako se zbog nje suočite sa gubitkom porodice. Naravno, ne treba da zanemarujete obaveze koje imate na poslu, ali ne smete ni zbog posla zanemarivati porodicu.

Šta da uradite? Odredite prioritete. Odvojte posao od porodice i budite spremni da šefu kažete “ne” ako vam traži da svakog dana ostajete na poslu do kasno. Takođe, pokušajte da objasnite voljenoj osobi da je sastanak tog dana veoma bitan i da ne postoje šanse da ga odložite ili otkažete.

1. Sakrivanje neverstva

1. Sakrivanje neverstva

 

 

Neverstvo u braku jedan je od najtežih problema sa kojim se porodica može suočiti. Ako ste već napravili takvu grešku, budite spremni i da snosite odgovornost za nju.

Šta da radite? Treba da shvatite da je gore da čuvate tajnu nego da priznate istinu. Niko ne može garantovati da će vam bračni partner oprostiti i da će vaša porodica ostati na okupu. Ipak, čuvanje takve tajne će polako, ali nesumnjvo uništavati vašu vezu iznutra. Zato možemo reći da iskrenost ipak pruža šansu da sačuvate porodicu, dok će laž zauvek uništiti tu mogućnost.

izvor: fokuzz.com

 

 1,459 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *