EVO ŠTA SE TAČNO DEŠAVA VAŠEM TIJELU UKOLIKO PRIJE SPAVANJA PROVJERAVATE MOBILNI TELEFON

EVO ŠTA SE TAČNO DEŠAVA VAŠEM TIJELU UKOLIKO PRIJE SPAVANJA PROVJERAVATE MOBILNI TELEFON

Svakoga dana stižu nova upozorenja koja upozoravaju na loš uticaj koji mobilni telefoni imaju na naše zdravlje, život i veze.

 

 

Skoro smo saznali da je upotreba javnog wifi signala daleko opasnija nego što smo mogli da zamislimo i da naša veza sa mobilnim telefonom ozbiljno loše utiče na našu vezu sa partnerom, pogotovo u spavaćoj sobi.

 

 

 

 

Sada saznajemo da oni koji provjeravaju svoje telefone prije nego odu na spavanje ozbiljno ugrožavaju svoje zdravlje. Doktor Den Sigel objasnio je zašto je gledanje u telefon prije odlaska na spavanje opasno. On je profesor psihijatrije na Medicinskom fakultetu UCLA i ima veoma ozbiljnu poruku za sve.

 

 

– Ljudi izlažu svoje oči snopu fotona koji praktično govore vašem mozgu da ostane budan i ne ide još uvijek na spavanje. Provjeravate vaš mail, čitate poruke… Tada vaš mozak prima informaciju da ne proizvodi melatonin jer još uvijek nije vrijeme za spavanje, rekao je on.

 

 

Kada ležite u krevetu i gledate u ekran nemojte da guglate kako zaspati jer vam ništa neće pomoći dok ne ostavite telefon daleko od vas. Ne samo da će nedostatak sna uticati na vaše zdravlje, već može da dovede do deprivacije sna. Ukoliko se ne naspavate dovoljno otrovi ostaju u vašem organizmu i tako kod 95 posto ljudi.

 

 

 

– Opada vam pažnja, pamćenje je ugroženo, kao i vaša mogućnost da rješavate probleme. Insulin koji pomaže regulaciji vašeg metabolizma je u potpunosti poremećen pa ste skloni gojenju. Zapravo, to je veoma toksično, objasnio je doktor.

 

 

 

Najbolja zaštita je da poslije 21 čas ne gledate telefon i da se polako pripremate za spavanje. Tada će vaš organizam početi da proizvodi melatonin i lakše ćete zaspati. Ukoliko se dobro naspavate, bit ćete zdraviji i produktivniji.

 

 

 

 

 

hayat

 1,215 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *