EVO KAKO DA OJAČATE PROSTATU

EVO KAKO DA OJAČATE PROSTATU

Slikovni rezultat za prostata

 

 

Svima koji imaju problema sa prostatom, dr. Boris Skačko savjetuje:

 

 

-Veoma je važno da poboljšate cirkulaciju krvi u oblasti karlice. Odviknite se od pražnjenja bešike u stojećem položaju. Ovo treba uraditi u sjedećem položaju. Tako se reguliše cirkulacija krvi u prostati i poboljšava njena funkcija.

 

-Korisne su i posebne vježbe, na primjer: stojte leđima naslonjeni na zid. Noge raširite malo više nego što je širina ramena i čučnite koliko god možete, trudeći se da leđa budu ravna i da dodiruju ​​zid. Čučnite bar 2-3 puta. Trebalo bi da ovu vježbu radite više puta u toku dana, kad god imate priliku. Ako tokom dana većinu vremena provodite sjedeći, dolazi do zastoja krvotoka u karličnoj oblasti, što loše djeluje na prostatu, izaziva pojavu hemoroida, narušava metabolizam itd.

 

Odlično pomaže kod ovog problema i plivanje, tokom koga se poboljšava cirkulacija krvi, a rad nogu istovremeno masira prostatu. Drugi način za poboljšanje cirkulacije krvi je: učestalo napinjanje i opuštanje mišića karlice, to se može učiniti gotovo svuda, čak i u transportu. U smislu prevencije, takođe je veoma važno održavati dobro stanje lumbalnog dijela kičme. Za to su korisne jednostavne vježbe. Mogu se izvoditi tako što se ispruže ruke i po inerciji okreće tijelo lijevo-desno.

 

-Takođe bih želio da kažem o važnosti učestalosti pražnjenja urinarnog sistema za sprečavanje prostatitisa. Kod muškaraca koji prazne bešiku 5 puta i češće dnevno, rizik od razvoja raka bešike i raka prostate je upola manji od onih koji bešiku prazne manje od 5 puta dnevno.

 

 

 

 

 

 

 

 

-Potrebno je da unosite u organizam dovoljne količine tečnosti: čiste vode, čajeva, sokova. itd. (2-2,5 litara dnevno). Ako pijete manje tečnosti, soli se ne uklanjaju iz tijela, već se nalaze u urinarnim kanalima, i negativno utiču na prostatu.

 

-Ishrana. Ako je jetra zdrava – zdrava je i prostata. Svima koji imaju problema sa prostatom ujutru preporučujem da pojedu mali komadić slanine, što izaziva izlivanje žuči, što je vrlo dobro za jetru. Tokom dana – korisno je uzimati bundevino ulje, ali ako imate više od 50 godina – bolje je laneno ulje. Bundeva vrlo dobro podržava zdravlje prostate. Sjemenke bundeve su korisne i za dobro lučenje žuči i kao sredstvo protiv parazita i, pored toga, regulišu rad crijeva. Koristeći ih, čovjek ima više bonusa odjednom. Ali one moraju da se jedu sušene i bez termičke obrade, u suprotnom one gube svoje korisno djelovanje.

 

-Takođe, važno je jesti orahe i lješnike. Organizmu su potrebni vitamini vitamini A i E u svojoj prirodnoj formi. Mogu se dobiti i od kukuruza, tikvice i šargarepe. Najveća korist ovih vitamina je to što pomažu sprečavanju degeneraciju ćelija u maligne ćelije.

 

-Ono što je još važnije jeste da ne koristimo biljke koje sadrže saponine, koje se često nalaze u sirupima protiv kašlja i u čajnim mješavinama na primjer: bršljan, sladić, jaglac, senega, sapunika, sapunovac, divizma. Saponini, izlučeni kroz bubrege, nadražuju cio urogenitalni sistem, a naročito prostatu.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor.prirodnamedicinarecepti

 1,136 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *