EVO IH OPET! KREĆU SA TESTIRANJEM TREĆE DOZE BOCKI PROTIV PREHLADE ZA BEBE I MALU DJECU

EVO IH OPET! KREĆU SA TESTIRANJEM TREĆE DOZE BOCKI PROTIV PREHLADE ZA BEBE I MALU DJECU

Pfizer započinje testiranje doza vakcine protiv Covid-19 kod dece od šest meseci do pet godina nakon što otkrije da njegova niža doza možda neće pružiti dovoljnu zaštitu u jednoj starosnoj grupi.

Farmaceutski gigant najavio je u četvrtak da će početi testiranje treće doze na maloj deci “najmanje dva meseca nakon druge doze” u nastojanju “da obezbedi visok nivo zaštite u ovoj mladoj dobnoj grupi”.

Obrazlažući svoju odluku, kompanija je citirala kliničke podatke koji pokazuju da najmanja doza za bebe koja se daje deci mlađoj od pet godina ne čini se efikasnom u zaštiti onih u dobi od 2 do 5 godina.

Doze vakcine variraju u različitim starosnim grupama uključenim u studiju. Deca od 5 do 12 godina primile su dve doze od 10 mikrograma, jednu trećinu doze od 30 mikrograma za odrasle. Deca mlađa od pet godina, uključujući novorođenčad, vakcinisana su vakcinama od tri mikrograma po dozi.

Potvrđeni slučajevi upale srca kod dece nakon Pfizer vakcine protiv covid-a.

Pfizer je tvrdio da tokom suđenja nisu otkriveni nikakvi sigurnosni problemi i rekao je da će tražiti hitno odobrenje za novi režim vakcinacije sa tri doze za malu decu sledeće godine, pod uslovom da studija sa tri doze bude uspešna.

Ovo saopštenje dolazi nakon što su američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ove nedelje prijavili osam slučajeva miokarditisa, potencijalno smrtonosne upale srčanog mišića, kod dece uzrasta od 5 do 11 godina nakon što su primili Pfizer vakcinu.

Od novembra, svi u SAD stariji od pet godina imaju pravo na vakcinaciju protiv Covid-19. Amerikanci koji imaju najmanje 16 godina takođe imaju pravo na Pfizer booster, dok oni od 18 i više godina mogu dobiti booster od Moderne ili Johnson & Johnson.

OSTAVITE CENZURU IZA SEBE! PRIDRUŽITI SE ZVANIČNOM TELEGRAM KANALU REDAKCIJE NULTA TAČKA! ČEKAMO VAS!

 

 

 

 

 

RT

 1,020 total views,  6 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *