EPIDEMIJA SRČANIH PROBLEMA SE NASTAVLJA! TREĆI FUDBALER U POSLEDNJA 24 SATA KOJI JE MORAO DA NAPUSTI TEREN

EPIDEMIJA SRČANIH PROBLEMA SE NASTAVLJA! TREĆI FUDBALER U POSLEDNJA 24 SATA KOJI JE MORAO DA NAPUSTI TEREN

Martin Terrier, francuski fudbaler koji se drži za grudi je treći po redu koji je napustio teren u roku od nekoliko dana.

Francuski profesionalni fudbaler Martin Terrier, koji igra za klub Rennes, zamenjen je u nedelju tokom utakmice protiv Nice nakon što je doživio bol u grudima

Ovo je treći incident u nekoliko dana u kojem se vrhunski evropski fudbaleri hvataju za grudi usred utakmice i ne mogue nastaviti utakmicu.

Porast ovih slučajeva pokrenuo je pitanje jesu li slučajevi igrača koji su povučeni s terena zbog problema sa srcem i disanjem posledica štetnih učinaka vakcina protiv KOVID-a.

Victor Lindelof, Piotr Zielinski i Martin Terrier svi su osetili bol u grudima i imali su poteškoće s disanjem tokom utakmica ovog vikenda.

Nakon 30 minuta utakmice protiv OGC Nice, Terrier se previjao i činilo se da ostaje bez daha. Bolničari su pohrlili na teren kada je 24-godišnjak u očitoj nevolji pokazao na svoja prsa. Nedugo nakon toga izveden je s terena.

Incident je usledio nakon što je mladi napadač pre nedelju dana protiv Saint-Éttienea postigao svoj prvi ligaški hat-trick (3 gola u jednoj utakmici) u karijeri.

Tri slučaja unutar 24 sata samo su poslednji koji su zabrinuli fudbalski svet.

Prošlog meseca dva druga fudbalera su u istoj nedelji imali zdravstvenih problema. Charlie Wyke, igrač Wigan Athletica, doživio je zastoj srca tokom treninga i hitno je prebačen u bolnicu, i njegovo stanje je sada stabilno. Wyke je rekao da mu je kardiopulmonalna reanimacija koju je izvršio menadžer Leam Richardson spasila život.

Nekoliko dana kasnije, igrač Sheffield Uniteda John Fleck (30) odnet je s terena na nosilima tokom prvenstvene utakmice protiv Readinga.

Igrač Barselone Sergio Aguero (33), koji se smatra jednim od najboljih napadača sveta, krajem septembra morao je prekinuti veliku karijeru nakon što mu je nakon utakmice protiv Alavésa dijagnosticirana srčana aritmija. Fudbalska superzvijezda u potpunosti je vakcinisana.

Nagli porast problema sa srcem i disanjem među fudbalerima izaziva strah širom sveta. Odgovora na pitanje, zašto se ovo dešava, još uvek nema.

Nulta Tačka/SrbinInfo

 1,531 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *