DR. ALEKSANDAR STOJANOVIĆ PORUČUJE : “BIĆE I PETE I ŠESTE DOZE VAKCINE!”

DR. ALEKSANDAR STOJANOVIĆ PORUČUJE : “BIĆE I PETE I ŠESTE DOZE VAKCINE!”

Dr Aleksandar Stojanović koji je prošlog meseca izjavio medijima da njegovim kolegama koji se protive vakcinaciji treba oduzeti licence, jer mladi umiru, i da “hipotetički možda vakcina nije dobra”..otišao je korak dalje i najavio dodatne doze vakcina protiv Covid-a.

On je takođe naglasio da su mere koje je Krizni Štab doneo, a koje se tiču kovid certifikata dale rezultate, ali da nisu dovoljne jer treba imati za cilj vakcinaciju što većeg broja građana.

“Država čini sve da bi se vakcinacija sprovela kako treba. I ove mere koje je dao Krizni štab donele su neki benefit. Taj pomak daje pomake, prva doza je povećana i imamo napredak. Ipak pokazalo se da treća doza i dalje vodi, tako da mi još nismo zadovoljni. Opao je broj zaraženih, ali virus je i dalje prisutan, tako da struka nalaže zaključavanje od 24 sata restorana. Mi nismo protiv slavlja, ali naš prvenstveni cilj je očuvanje zdravlja naših građana”, naglasio je dr Aleksandar Stojanović u “Pulsu Srbije” na Kurir televiziji, a preneo portal B92.

On je naveo da smatra da bi takvo uvođenje dovelo do drastičnog poboljšanja stanja u Srbiji.

” Imate mogućnost da birate vakcinu pomoću šifre, da zakažete termin kad vi želite i ako niste u mogućnosti, obavestite Dom zdravlja, kažete koju ćete vakcinu i mi ćemo doći na vašu kućnu adresu i dobićete vakcinu koju želite. Mi sve činimo da građanima olakšamo. Vakcinu možete primiti u svojoj kući, u svom stanu. Imate ljude koji imaju strah da prime vakcinu u Domu zdravlja, čak i oni mogu da prime vakcinu kod kuće”, kaže dr Stojanović.

“Nama je cilj da svakim danom vakcinišemo što više građana, a ne da se borimo sa antivakserima i ludacima, koji prave lošu situaciju. Dakle, ko god pozove, mi ćemo doći”, kaže Dr. Stojanović, prenosi portal B92.

” Meni je cilj da Srbija bude na prvom mestu, imate vakcinu za grip, nemojte dozvoliti da se ne vakcinišete i protiv gripa i tako se zaštitie. Mislim da ćemo uspeti sa postepenim merama, da ljudi shvate da je vakcinacija spas i da nećemo imati problem sa zatvaranjem. Mi moramo da računamo da ćemo morati da primimo i treću i petu i šestu dozu vakcine i da se ovo neće tako lako završit”, naglasio je dr Aleksandar Stojanović.

 

 

 

 

Nulta Tačka/B92.net

 1,236 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *