ĐOKOVIĆU NEĆE DOZVOLITI DA IGRA NA AUSTRALIJAN OPENU?! Publika će biti uskraćena da vidi najtrofejnijeg igrača u istoriji tenisa.

ĐOKOVIĆU NEĆE DOZVOLITI DA IGRA NA AUSTRALIJAN OPENU?! Publika će biti uskraćena da vidi najtrofejnijeg igrača u istoriji tenisa.

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković, već duže vremena je glavna tema u medijskim krugovima kada je u pitanju njegov vakcinalni status. Svima je poznat njegovog stav o obaveznoj vakcinaciji, pa mu zbog toga preti suspenzija sa jednog od četiri najprestižnija takmičenja u tenisu, sa Otvorenog prvenstva Australije, prvog grend slema u godini.

Prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću verovatno će biti zabranjeno da brani titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru zbog odbijanja da otkrije svoj vakcinalni status i tvrdnje da ljudi treba da imaju slobodu izbora.

Djokovic startet erfolgreich in ATP Finals

Država Viktorija, u kojoj će se održati turnir, objavila je da nevakcinisani igrači neće moći da se takmiče, što znači da će publika biti uskraćena da vidi branioca i najtrofejnijeg igrača u istoriji tenisa.

Đoković je više puta odbijao da otkrije da li je bockan i osudio je medicinski aparthejd koji se nameće putem pasoša sa vakcinom.

Prema teniskoj zvezdi, “s obzirom da stvari budu takve kakve jesu”, on se neće takmičiti u Melburn Parku, gde je osvojio devetu titulu prošle godine.

Tokom podkasta ranije ove nedelje, Đokovićev rival Nik Kirjos rekao je da nije u redu terati sportiste ili bilo koga drugog da se vakciniše, što je stav koji zastupa Srbin.

„Moram se složiti sa njim da je sloboda izbora neophodna za sve, bilo da se radi o meni ili nekom drugom“, rekao je 34-godišnjak novinarima u Torinu.

„Nije bitno da li je vakcinacija ili bilo šta drugo u životu. Trebalo bi da imate slobodu izbora, da odlučite šta želite da radite. U ovom konkretnom slučaju, ono što želite da unesete u svoje telo“, dodao je on.

Možda bi trebalo da obratimo pažnju na ljude čija se cela karijera oslanja na vrhunsko zdravlje i fizičku kondiciju.

Kao što smo ranije istakli, uprkos nemilosrdnom pritisku da budu vaksovani, veliki deo fudbalera vrhunskog nivoa je odbio da to učini, što je navelo organizatore za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru da promeni politiku koja bi zabranila nevakcinisane igrače.

Ranije ovog meseca, nemački list Berliner cajtung objavio je izveštaj u kojem pokušava da odgovori zašto je „neobično veliki broj profesionalnih i amaterskih fudbalera u poslednje vreme kolabirao“.

 

 

 

 

NultaTačka

 838 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *