DIREKTOR BOLNICE U BATAJNICI ŽELI DA KAŽNJAVA MEDICINSKE RADNIKE KOJI NE ŽELE DA SE VAKCINIŠU!

DIREKTOR BOLNICE U BATAJNICI ŽELI DA KAŽNJAVA MEDICINSKE RADNIKE KOJI NE ŽELE DA SE VAKCINIŠU!

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević upozorila je da je situacija u toj zdravstvenoj ustanovi “alarmantna” pošto je trenutno na lečenju 446 pacijenata, a početkom avgusta bilo ih je 84.

Ona je ocenila da će kapaciteti bolnice u Batajnici biti popunjeni u narednih sedam do deset dana ukoliko se nastavi rast broja novoinficiranih.

„Najviše zabrinjava što je na intenzivnoj nezi oko 60 pacijenata kao i to što je intubiranih pacijenata sada osam puta više nego 1. avgusta“, kazala je direktorka bolnice za Radio televiziju Srbije (RTS).

Po njenim rečima, među pacijentima u Batajnici je više od 90 odsto nevakcinisanih.

 

„Radi se o mladim muškarcima između 20 i 30 godina, pa muškarcima starim između 40 i 50 godina. Više od 80 odsto pacijenata su muškarci, a žene uglavnom imaju pridružene bolesti poput arterijske hipertenzije, malignih bolesti, gojaznosti koja je ogroman faktor rizika i za muškarce“, kazala je Adžić Vukičević.

Ponovo je apelovala na građane, a posebno na medicinske radnike, da se vakcinišu protiv koronavirusa.

„Među preminulima ima i zdravstvenih radnika koji nisu bili vakcinisani. Neverovatno je da neko radi u kovid sistemu, a da se nije vakcinisao. To je bez komentara i apsolutno za kažnjavanje jer ne vidim da se ikome od vakcinisanih desilo nešto loše“, rekla je direktorka bolnice u Batajnici.

NultaTačka/Beta

 

nultatacka.rs

 955 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *