Diktatura u Njemačkoj – neki gradovi prijete vatrenim oružjem ljudima koji se okupljaju i protestiraju!

Diktatura u Njemačkoj – neki gradovi prijete vatrenim oružjem ljudima koji se okupljaju i protestiraju!

U Njemačkoj raste otpor Corona režimu. Vikendom i ponedjeljkom stotine tisuća građana okupljaju se u brojnim zajednicama diljem Njemačke u šetnje. Vladari ne vole ovaj otpor, ali čak ni zabrane ne sprječavaju ljude da se zauzmu za slobodu. Sada se neke zajednice žele izoštriti korištenjem “neposredne prisile” kao mjere protiv kritičara na terenu – i to silom oružja!

Ostfildern otvoreno prijeti “upotrebom oružja”.

U srijedu je grad Ostfildern u Baden-Württembergu izdao opći dekret. Time se zabranjuje “sudjelovanje na svim javnim okupljanjima na otvorenom […] koja su povezana s općim pozivima na ”večernje šetnje”, ”šetnje ponedjeljkom” ili ”šetnje”, nisu naznačena i usmjerena su protiv odredbi Corone Pravilnik”. Drugim riječima, svatko tko se protivi totalitarnim mjerama vlasti ne može ostvariti svoje ustavno pravo na okupljanje.

No, to nije sve, jer “u slučaju nepoštovanja zabrane […] prijeti trenutna prisila”. Malo dalje u dekretu, grad Ostfildern zatim objašnjava što se pod tim podrazumijeva. Naime: „Da bi se poštivala zabrana okupljanja, prijeti se primjenom izravne prisile, odnosno utjecaja na ljude jednostavnim fizičkim nasiljem, sredstvima fizičkog nasilja ili upotrebom oružja. Nakon vaganja svih interesa, ovo je razmjerno.”

Cottbus također želi koristiti “neposrednu prisilu”.

U “najslobodnijoj Njemačkoj svih vremena” sada je društveno prihvatljivo prijetiti vladinim kritičarima “upotrebom oružja”. Ovo je policijski izraz. Duden to definira na sljedeći način: “Upotreba oružja, posebno vatrenog oružja”. Drugim riječima: grad od 40.000 duša može dopustiti da se puca prema mirnim, nenaoružanim građanima koji zaobiđu zabranu okupljanja.

Brandenburški grad Cottbus sada također dopušta korištenje “neposredne prisile”. Paragraf 64 Brandenburškog zakona o policiji ovdje je odlučujući. Ovdje je čak i izričito dopuštena uporaba vatrenog oružja, pod uvjetom da je to unaprijed najavljeno – primjerice pucnjem upozorenja. To je također moguće nakon prethodne prijetnje ljudima u gužvi. S druge strane, policijski konji se također mogu koristiti bez prijetnje.

Nakon što su ovi podaci se proširili internetom, državni radio pokušava smiriti tenzije te kaže: ovo nije vjerojatna mjera.

 

 

 

IZVOR: wochenblick.at

 852 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *