Dijabetes: Kuhano jaje i sirće spuštaju visok šećer

Dijabetes: Kuhano jaje i sirće spuštaju visok šećer

 

 

 

Ovo je recept iz narodne medicine, nema nus pojava, a može biti od velike koristi dijabetičarima

 

U vrijeme industrijski prerađene hrane, dijabetes je češći nego ikad. A postoji jedan način da makar malčice pomognete sebi u preventivi ove opake bolesti, i za to vam treba samo jedno jaje i još jedna sitnica. Ukoliko imate predispozicije za visok šećer u krvi ili znate da stil života koji vodite nije baš najzdraviji, ova sitnica može makar malo da pomogne – naravno, ništa nije bolje od urednog i zdravog života i redovnih konsultacija sa ljekarom.

 

 

RECEPT SA KUHANIM JAJETOM I SIRĆETOM

Prvo skuhajte jaje u popodnevnim satima, oljuštite ga i potom viljuškom probodite par puta. Onda jaje stavite u neku posudu i prelijte ga sirćem, pa ostavite da prenoći. Slijedećeg jutra ga pojedite i to u kombinaciji sa čašom tople vode.

 

 

 

Radite ovo par dana zaredom i provjeravajte nivo šećera u krvi svakodnevno kako biste ispratili eventualne promjene – ukoliko imate problema sa šećerom, trebalo bi da primijetite da je nivo šećera niži nego prije ove navike. Naravno, tek u kombinaciji sa pravilnom ishranom i zdravim životom, ovo će dati pun i najbolji rezultat.

Jaje je inače uvijek sjajan i zdrav izbor, naročito za dijabetičare. Kao što vjerovatno znate, ukoliko imate povišen šećer u krvi trebalo bi da se po svaku cijenu klonite namirnica sa visokim glikemijskim indeksom, a jaja su namirnica čiji je GI broj nula, a imaju svega 63 kalorije i uz to čak šest grama proteina. Tako da, čak i ako nemate problema sa dijabetesom a pitate se postoji li zdrav i brz doručak odgovor je jednostavan – postoji, i to je jaje!

 

 

 

 

 

((livestrong.com)

 1,873 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *