DANSKA VRAĆA KOV PASOŠE DA BI „OTEŽALA“ ŽIVOT NEVEKCINISANIMA

DANSKA VRAĆA KOV PASOŠE DA BI „OTEŽALA“ ŽIVOT NEVEKCINISANIMA

Danska vlada je potvrdila planove da ponovo uvede zahteve da se zdravstvene propusnice za COVID-19 pokazuju u barovima, restoranima i na javnim događajima.

Nedavno predložene mere su, u stvari, preokret koraka preduzetih ranije ove jeseni, kada je Danska postala jedna od prvih evropskih zemalja koja je uklonila ograničenja i smanjila nivo pretnje od COVID-19.

Denmark pins hopes on a Covid-19 vaccination passport | CNN Travel

Od tada, međutim, naciju potresaju rekordne brojke zaraženih koje nisu viđene od 2020. godine, za koje je premijerka okrivila nevakcinisane.

Zdravstvena propusnica će biti potrebna na događajima u zatvorenom sa preko 200 ljudi i na otvorenom sa preko 2.000 ljudi.

Štaviše, vlada je podržala još jednom nadogradnju COVID-19 na status „kritične pretnje po društvo“, korak koji omogućava uvođenje ograničenja, kao što su mandatorne maske za lice, ograničenja okupljanja i zaključavanja. Ovu meru podržali su saradnici vladajućih socijaldemokrata: Crveno-zelena alijansa, Socijalistička narodna partija i Socijalno-liberalna partija.

„Ne možemo dozvoliti da virus divlja u Danskoj“, rekla je premijerka Mete Frederiksen, a prenosi TV2.

Istovremeno, Frederiksen je takođe pozvala da se više Danaca vakciniše protiv COVID-19.

„To se ne može dovoljno jasno reći. Vi koji još niste vakcinisani: uradite to“, naglasila je ona. „Svima vama koji ste nevakcinisani život će postati teži. I zapravo mislim da tako treba da bude“, dodala je ona.

Premijerkina poruka bila je kristalno jasna: nevakcinisani su ti koji su u velikoj meri krivi za situaciju u kojoj se Danska trenutno nalazi.

„Postoji mala grupa koja ne igra po pravilima igre u pandemiji. Vi trenutno snosite odgovornost za celo dansko društvo“, rekla je Met Frederiksen.

Danska trenutno ima stopu vakcinacije protiv Covid-19 od nešto više od 75 odsto.

Zdravstvena propusnica dokumentuje nedavni negativan test na COVID-19 ili imunitet protiv virusa zbog vakcinacije ili nedavnog oporavka od infekcije. Period važenja za ranije infekcije biće tako smanjen sa jedne godine na samo šest meseci.

Štaviše, propusnica će biti potrebna za one starije od 15 godina, što je promena u odnosu na prethodni minimalni uzrast od 16 godina.

Predložene mere su, u stvari, preokret od koraka napravljenih u septembru, kada je Danska postala jedna od prvih evropskih zemalja koja je ukinula ograničenja i smanjila nivo pretnje od COVID-19.

Od tada, međutim, skandinavsku naciju je zahvatio talas COVID-a koji nije viđen od 2020. U ponedeljak je zabeležen peti dan zaredom sa preko 2.000 novih slučajeva u Danskoj.

Samo u ponedeljak, ukupno 2.294 Danca bilo je pozitivno na COVID-19, sa stopom pozitivnih testova od 2,25 odsto. S obzirom na nedavni razvoj događaja, brojni zdravstveni radnici i profesori medicine pozvali su na ponovno uvođenje zdravstvene propusnice, uz upotrebu maski za lice i drugih restriktivnih mera, kao način suzbijanja infekcije „ovde i sada“.

 

 

 

 

 

Nulta Tačka/InfoWars

 908 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *