BROJ NOVOPREHLAĐENIH NEZAUSTAVLJIVO RASTE U DRŽAVAMA SA NAJVIŠE UBODENIH – OČITO DA BOCKA DJELUJE

BROJ NOVOPREHLAĐENIH NEZAUSTAVLJIVO RASTE U DRŽAVAMA SA NAJVIŠE UBODENIH – OČITO DA BOCKA DJELUJE

Iako je Omickron najblaža varijanta Covid-a, i naspram visokog broja vakcinisanih građana nekoliko država u toku jučerašnjeg i današnjeg dana zabeležili su ogromne brojeve novozaraženih.

 

 

Turska

Turska je juče imala prvi put zabeleženo više od 100.000 novozaraženih, preneo je Reuters.

 

 

 

Češka

U Češkoj je u utorak zabeleženo 57.195 novih slučajeva korona virusa, najviše na dnevnom nivou otkako je počela pandemija, saopštilo je danas češko Ministarstvo zdravlja. Prema navodima ministarstva, registrovano je i verovatnih 9.775 slučajeva ponovne infekcije virusom.

 

BROJ NOVOZARAŽENIH VRTOGLAVO RASTE U DRŽAVAMA SA VISOKOM STOPOM BOCKANIH

 

Nemačka

U Nemačkoj je broj novozaraženih dostigao novi rekord sa 208.498 slučajeva infekcije korona virusom u poslednja 24 sata, čime je u Nemačkoj, od početka pandemije, registrovano ukupno više od 10 miliona zaraženih.

 

 

 

Japan/Tokijo

Broj novih slučajeva kovida-19 u Tokiju je u protekla 24 sata premašio prvi put 20.000, dok se na teritoriji celokupnog Japana broj novozaraženih popeo na rekordnih 91.760.

Tokio je prijavio 21.576 novih slučajeva, čime je premašen prethodni rekord od 17.631 slučajeva registrovan proteklog petka, prenosi agencija Reuters.

 

 

 

Južna Koreja

Južna Koreja takođe navodi rekordne brojeve kod novozaraženih.

 

 

 

Austrija

Iako je više od polovine Austrijanaca primilo buster dozu,u poslednja 24 sata, registrovan novi rekordan broj novozaraženih od 39.410 novih slučajeva infekcije korona virusom.

U Austriji je 50,3 odsto stanovništva, odnosno 52,9 procenata punoletnih građana primilo buster dozu vakcine protiv korona virusa.

Naime, oni su dobili ili tri doze vakcine, odnosno dve doze nakon što su preležali kovid 19.

 

 

 

Slovenija

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrdena 23.433 nova slučaja kona virusa, što je dvostruko više nego dan ranije i najviše od pocetka epidemije, ali je uglavnom posledica nove metodologije beleženja novih slučajeva.

 

 

 

Reuters

 916 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *