BRITANSKI ZAKONODAVCI POZIVAJU VLAST DA PREKINE SA TESTIRANJEM SVIH LJUDI!

BRITANSKI ZAKONODAVCI POZIVAJU VLAST DA PREKINE SA TESTIRANJEM SVIH LJUDI!

Ujedinjeno Kraljevstvo bi trebalo da prekine testiranje svih ljudi na COVID-19 i testira samo one koji se razbole, rekla je grupa zakonodavaca.

Govoreći na online sastanku u utorak na svestranačkoj parlamentarnoj grupi o saslušanju dokaza o koronavirusu, profesor ser Andrew Pollard, direktor Oksfordske grupe za vakcine, rekao je da je odsustvo dece u školama “u velikoj meri vođeno politikom testiranja”.

„Ako testirate mnogo dece i pokažete da ima nekih slučajeva, pa na kraju pošaljete kući njihove kontakte ili razrede, pa čak i grupe po godinama, to ima veliki uticaj“, čuli su poslanici.

Pollard je rekao da nema potrebe masovno ometati obrazovanje jer deca, generalno, ne dobijaju ozbiljne simptome od virusa COVID-19, a onima koji su najosjetljiviji na teške bolesti biće ponuđena vakcinacija .

“Verovatno bismo trebali da pređemo u situaciju gde smo klinički vođeni”, rekao je Pollard.

 

„Dakle, nekome nije dobro, treba ga testirati. Ali za te kontakte u učionici, ako im je dobro, ima smisla da budu u školi i da se obrazuju.”

Pollard je rekao da veruje da bi testiranje odrasle populacije takođe trebalo da se prebaci na kliničko ispitivanje.

„Ako nastavimo da jurimo testiranje zajednice i brinemo se za te rezultate, doći ćemo u situaciju da se stalno naprežemo da bismo pokušali da se izborimo sa nečim sa čim nije moguće upravljati.“

Kada je Zajednički komitet za vakcinaciju i imunizaciju (JCVI) preporučio vladi da ponudi jednu dozu vakcine protiv Covid-a svim mladima od 16 do 17 godina 4. avgusta, jedan od faktora koji je JCVI uzeo u obzir bio je „uticaj COVID-19 na mentalno zdravlje i obrazovanje dece i mladih.”

 

 

 

Ali stručnjaci dovode u pitanje neophodnost vakcinacije dece.

Pollard je rekao da je jedan od najsnažnijih argumenata za vakcinisanje dece zaštita odraslih, ali zapravo program vakcinacije „ne postiže taj cilj“ jer dokazi pokazuju da su vakcine protiv Covid-a, iako efikasne u sprečavanju teških bolesti, one ne blokiraju prenos virusa.

Pollard je takođe tvrdio da je korisnije vakcinisati odrasle „drugde u svetu“ nego ih dati deci.

Profesor Paul Hunter, stručnjak za zarazne bolesti sa Univerziteta u Istočnoj Angliji, rekao je zakonodavcima da treba uzeti u obzir i prirodni imunitet.

Prema zvaničnim podacima, procenjeno je da 50,3 odsto 16-godišnjaka i 58,6 odsto 17-godišnjaka ima antitela na prirodnu infekciju.

 

 

 

Uzimajući kao primer 17-godišnjake, Hunter je rekao da podaci sugerišu da je oko 80 do 90 procenata 17-godišnjaka „ili već imalo bolest i oporavilo se od nje, ili su inkubirali bolest i još nisu razvili antitela“, pre nego što je program vakcinacije proširen i na druge starosne grupe.
Hunter je rekao da ima dve brige u vezi sa vakcinacijom starosne grupe koja je u velikoj meri zaražena i oporavila se.

„Jedna je, da li je potrebno vakcinisati tu starosnu grupu? A druga je, znamo li dovoljno o potencijalnim nuspojavama kod tinejdžera koji su već imali infekciju pre vakcinacije?” upitao je.

Hunter je takođe priznao da postoji mogućnost da jedna doza vakcine pojača imunološki odgovor kod prethodno inficiranih tinejdžera kako je sugerisao JCVI.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 735 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *