Bore vam šalju poruke – AKO SU NA ČELU, TE OSOBE SU ZABRINUTE, ONE OKO USANA UKAZUJU NA OGORČENOST I BRIGE…

Bore vam šalju poruke – AKO SU NA ČELU, TE OSOBE SU ZABRINUTE, ONE OKO USANA UKAZUJU NA OGORČENOST I BRIGE…

 

 

Bore su “slike” našeg života i prošlosti, a evo na koje emocije nas upozoravaju!

 

 

Čelo

Horizontalne bore upućuju na previše zabrinutosti, a kod mlade osobe mogu upućivati na pretjeranu konzumaciju šećera, mliječnih proizvoda, biljnih i životinjskih ulja i masnoća. Dvije vertikalne bore između obrva označavaju ljutnju ili potisnut bijes koji se može izražavati nestrpljenjem, frustracijom i/ili dosadom. Ako se te bore spuštaju niže, prema korijenu nosa, mogu značiti brige i pretjeranu koncentraciju.

 

 

Obrazi

Vertikalne linije na obrazima znak su velikog i kontinuiranog stresa. Nazolabijalne bore su linije životnog smisla ili svrhe te pokazuju koliko dugo zaista živite u stvarnom životu. Ako su preduboke, a još nemate ni 50, možda je vrijeme za “čišćenje” života od vjerovanja i ideja, ali i vrijeme za detoksikaciju jer je ovo područje povezano sa debelim crijevom.

 

Usne

Sitne vertikalne linije iznad gornje usne upućuju na pretjeranu brižnost – vrijeme je da počnete ugađati sebi. Često su popraćene kratkim borama “razočaranosti” koje se iz uglova usana spuštaju ukoso prema vilici. Sitne vertikalne linije koje se nalaze ispod donje usne označavaju ogorčenost i nezadovoljstvo životom.

 

Brada

Vertikalne linije na bradi teško se primjećuju kod mlađih osoba, a povezuju se s racionalnim ili iracionalnim strahovima. Često koža na tom području poprima izgled narandžine kore.

 

 

Oči

Bore koje se iz spoljnog ugla oka u luku “penju” prema gore govore o sreći i veselju, a one koje se spuštaju prema jagodicama i/ili još niže, po obrazima, znak su patnje, žalosti i tuge.

 

 

 

 

 

hayat

 1,474 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *