Boli vas tjeme kada vam je kosa masna? Razlog za to je poprilično strašan…

Boli vas tjeme kada vam je kosa masna? Razlog za to je poprilično strašan…

 

Slikovni rezultat za masna kosa bol

 

 

Sigurno ste napamet naučili preporuke da je bolje rjeđe prati kosu, a neko kaže da je bolje sasvim dići ruke od šampona.

 

Zvuči potpuno ludo, ali već godinama se prepiremo oko toga kada, koliko i na koji način prati kosu. A sada u jednačinu ulazi još jedna nepoznata i – zgrozićete se.

Sigurno ste napamet naučili preporuke da je bolje rjeđe prati kosu, a neko kaže da je bolje sasvim dići ruke od šampona. I poznate dame kažu da se trude da što rjeđe peru kosu, tako Kim Kardashian tvrdi da svoju kosu pere na pet dana, a pjevačica Lordi nas je šokirala izjavom da ona svoju pere na svake dvije sedmice.

 

Slikovni rezultat za masna kosa bol

Došli smo dotle da momci preklinju frizere svojih žena i djevojaka da im došapnu da malo češće peru kosu jer je smrad neizdrživ. A ne samo da je problem smrad, već i nelagodnost. Ako ne perete kosu, tjeme vas svrbi i boli, a da li ste se ikada zapitali zašto? Zato što se na vašoj glavi odvija proces gljivične infekcije!

 

 

“Kada kosu ne perete dovoljno često, ulje koje se proizvodi na tjemenu potpomaže rastu i razvoju gljivica što dovodi do upale, svraba, crvenila, peruti i bola”, objašnjava Džošua Zajhner, dermatolog.

 

 

 

Sada kad ovo znate, zaboravite na ideju da kosu ne perete po dvije sedmice “jer će rasti kao iz vode” i trk pod tuš!

 

izvor: Žena

 1,444 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *