Bolest muške spolne žlijezde: Najbolja prirodna terapija TUMORA PROSTATE

Bolest muške spolne žlijezde: Najbolja prirodna terapija TUMORA PROSTATE

Biljne mješavine i vježbe Genadija Malahova i tinktura dr. Hilde Klark, tradicionalni su lijekovi koji se širom svijeta primjenju u liječenju bolesti muške polne žlijezde. Učinkovit lijek krije se i u boci Eliksira sa Kavkaza…

 Tumori i benigna hiperplazija (uvećanje) prostate najčešće se javljaju u poznijem dobu, veoma rijetko prije četrdeset pete godine života, a smatra se da su nepravilna ishrana i genetska predispozicija glavni faktori rizika za nastanak bolesti. Benigna hiperplazija uglavnom nastaje u unutrašnjem dijelu prostate, dok se zloćudni tumori većinom formiraju u spoljašnjem dijelu muške polne žlijezde.  Pretpostavlja se da na pojavu raka prostate utiču i bakterijski prostatitis i neke virusne infekcije (virus herpesa, humani papiloma virus, citomegalovirus).

 

 

 

 Simptomi

 

U ranom stadijumu, ni benigni ni maligni oblici tumora prostate ne daju nikakve simptome: znaci bolesti javljaju se tek kada se tumor toliko uveća da počne da pritiska mokraćni kanal koji prolazi kroz prostatu. U oba slučaja manifestuju se na sličan način – učestalo mokrenje (naročito noću) i otežano uriniranje praćeno bolovima, krv u mokraći, impotencija i bolna ejakulacija, bolovi u kostima, donjem dijelu leđa i polnim organima te groznica.

 

 

 

 

Dijagnoza i liječenje

 Ljekar specijalista urolog digitorektalnim pregledom otkriva promjene na površini uvećane prostate, dok će analiza krvi pokazati da li se radi o malignom oboljenju jer je u tom slučaju povećan PSA (prostata specifični antigen). Terapija zavisi od stadijuma bolesti i životnog doba pacijenta. Radikalna prostatektomija je postupak kojim se hirurškim putem odstranjuje cijela žlijezda i dio uretre (mokraćne cijevi), a bolest se liječi i zračenjem (radioterapijom) i standardnom hormonskom terapijom. Iako je rak prostate po učestalosti drugo najčešće maligno oboljenje koje se javlja kod muškaraca, ukoliko se otkrije u ranom stadijumu, procenat izlječenja izrazito je visok (oko 98%). Zbog toga je neophodno da se muškarci u rizičnom dobu (poslije 50. godine) redovno, bar jednom godišnje, podvrgavaju digitorektalnom pregledu i određivanju vrijednosti prostata specifičnog antigena (PSA) u krvi.

 

 

 

 

Pravilna ishrana

 Prije svega, osobe koje imaju problema sa prostatom moraju izbjegavati masnu hranu, kao što su crveno meso, punomasni mliječni proizvodi i pržena jela. Neophodno je ograničiti količinu mesa, ribe ili piletine na najviše 100 g dnevno i pripremati ih isključivo na pari. Preporučuje se što više svježeg povrća ili soka od ovih plodova jer prelaskom na biljnu hranu dolazi do opadanja nivoa muškog polnog hormona u organizmu i smanjenog opterećenja bubrega. Time se objašnjavaju relativno rjetki slučajevi oboljenja prostate u zemljama čiji stanovnici uglavnom uzimaju hranu biljnog porijekla. Takođe, organizam treba snabdjeti dovoljnom količinom prirodnog cinka, jer je otkriveno da kod muškaraca sa oboljelom prostatom postoji deficit ovog minerala. Stoga treba što češće jesti sirove sjemenke od bundeve, proklijalu pšenicu, grašak i orahe. Uz to, neophodno je ograničiti količinu ljute i slane hrane i alkohola.

 

 

 

Magneti i vježbe obnavljaju prostatu

 

Genadij Petrovič Malahov u svojoj knjizi „Prostata“ nudi obilje savjeta i recepata koji mogu da pomognu u liječenju bolesti muške polne žlijezde. Između ostalog, preporučuje liječenje magnetnim poljem i vježbe za masažu prostate koje obnavljaju njen krvotok i limfotok.

 

 

Liječenje magnetnim poljem

 U bolesnoj prostati kapilarni krvotok je poremećen, crvena krvna zrnca se sljepljuju i zapušavaju kanale kapilara, usljed čega se javlja upala (prostatitis). Upravo iz tih razloga predlaže se liječenje hroničnog prostatitisa i adenoma prostate feritnim magnetom koji uspostavlja normalan krvotok i kretanje crvenih krvnih zrnaca. Nakon terapije magnetnim poljem iščezava otok u predjelu međice, prestaju oštri bolovi u donjem dijelu stomaka a nestaju i ostali simptomi prostatitisa. Da bi se započelo sa liječenjem, potrebno je pribaviti prstenasti stalni magnet (ne električni) prečnika 3-4 centimetra i debljine 1-2 centimetra. Takav magnet treba tokom šest nedjelja svkodnevno, ujutro i pred spavanje, ležeći na leđima, stavljati na dio tijela oko međice (perineuma), bliže anusu, premještajući ga s jedne na drugu stranu svakih 3-4 minuta. Terapiju magnetnim poljem poželjno je primjenjivati bez prekidanja.

 

 

 

Vježbe kojima se masira prostata

Prostata je povezana sa mišićnim prstenom (sfinkterom) koji zatvara mokraćnu bešiku i nalazi se u međici (perineumu), koja se takođe sastoji iz mišića. Kada se ovi mišići kontrahuju, poboljšavaju se prokrvljenost, a samim tim i ishrana prostate.

  1. Naglo stegnite mišiće međice tako da vam se uvuče anus. Opustite se i ponovo napregnite. Vježbu počnite da izvodite sa deset ponavljanja i postepeno povećavajte njihov broj. Možete da vježbate u stojećem, ležećem ili sjedećem položaju, za volanom automobila, u transportu, praktično u svim situacijama i na svakom mjestu. Bitno je da se izvodi svakodnevno 200-500 puta.
  2. Da bi se poboljšala prokrvljenost prostate, može se primjenjivati brzo hodanje (kaskanje). Poznato je da se hronični prostatitis uglavnom javlja kod muškaraca koji se slabo kreću i uglavnom sjede. Osim toga, korisna je sljedeća vježba: sjedite na pod i naprežite mišiće međice pomjerajući čas jedan (lijevi ili desni), čas drugi dio stražnjice naprijed ili nazad. „Hodanje na stražnjici“ primorava mišiće međice da masiraju prostatu, a ukoliko se primjenjuje od 5 do 7 minuta 2-3 puta dnevno efikasno će stimulisati prostatu i podstaći izliječenje.
  3. U ležećem položaju na leđima podići ispružene noge (pod uglom od 45 do 60°) i izvoditi pokrete kao kada se vozi bicikl jedan minut.

 

 

 

 

BILJNA APOTEKA

 

 

Sjemenke bundeve – najbolja preventiva

Zahvaljujući karotenoidima, omega-3 masnim kiselinama i cinku, sjemenke bundeve pokazale su se kao pravo rješenje za oboljelu prostatu. Pola kilograma očišćenog sjemena bundeve (neprženog) sa zelenom opnom samljeti u mašini za meso i pomješati sa 200 g meda (ne smije se grijati). Od smjese napraviti loptice prečnika 1-1,5 centimetara. Deset loptica staviti u teglicu i čuvati na sobnoj temperaturi, a ostale držati u frižideru. Način primjene: jednom dnevno, natašte, 30 minuta prije jela, posisati jednu lopticu. Sredstvo je veoma jako, pa se kura ne preporučuje češće od jednom godišnje. Takođe, jesti natašte po 30 očišćenih sjemenki bundeve, sve dok ne nastupi poboljšanje. Ekstrakt od istucanog (samljevenog) bundevinog sjemena: preliti 10-20 grama sjemena čašom proključale vode, ostaviti da odstoji 30-40 minuta i piti po jednu trećinu do polovine čaše 3-5 puta dnevno prije jela.

 

 

 

Nezamjenjiva mlječika

Ovo je odličan prirodni lijek protiv svih oboljenja prostate, pa i kancera. Takođe, ublažava peckanje i ubrzava oporavak nakon operacije. Kašičicu mlječike preliti šoljom prokuhane vode i ostaviti da odstoji pet minuta. Čaj se pije dva puta dnevno ujutro na prazan stomak i uveče pola sata prije večere.

 

 

 

 Celer ublažava bolove

Sok od korijena celera preporučuje se u slučaju svih bolesti prostate kao diuretik koji istovremeno ublažava bolove. Sadrži veliku količinu biološki aktivnog organskog natrijuma, koji rastvara nataloženi kalcijum i izbacuje ga iz organizma, a zajedno sa njim nestaju i oboljenja koja su uzrokovana nagomilavanjem ovog minerala. Sok od celera treba piti svjež, a može se kombinovati i sa ostalim povrćem. Evo nekih kombinacija:

 

 

Izblendati 300 grama mrkve, 90 g cvekle i 90 g krastavca.

 

 

Izblendati 300 g mrkve i 180 g špinata.

 

 

Izblendati 150 g mrkve, 60 g celera i 30-60 g peršuna.

 

 

Da bi ovi sokovi ispoljili izrazito korisno dejstvo, treba iz uzimati po 1,5 do 3 litra dnevno.

 

 

 

 

Liječenje glinom

Glina sadrži sve mineralne soli i mikroelemente potrebne čovječjem organizmu, u optimalnim proporcijama. Ona upija štetna jedinjenja i izbacuje ih iz organizma, kao i patogen e uzročnike bolesti, čisteći organizam na svim nivoima. U slučaju prostatitisa pomješati glinu (može da se kupi u svakoj apoteci ili prodavnici zdrave hrane) sa toplom vodom da bi se dobila kaša koju treba u debljem sloju izručiti na platnenu krpu, priviti na bolno mjesto te pričvrstiti zavojem.

Oblog se drži sve dok se glina ne osuši postane topla, a po potrebi se zamjenjuje novim slojem. U slučaju hroničnog prostatitisa, uporedo sa spoljašnjom primjenom gline, preporučuje se da se pije rastvor gline tokom tri nedjelje (21 dan). Rastvor se priprema tako što se kašika gline rastvori u čaši vode i pije jedanput dnevno nedjelju dana. Druge nedjelje dozu gline smanjiti na pola kašike, a treće nedjelje uzimati po kašičicu.

Recepti

 

 

 

20-DNEVNA TERAPIJA ZA RAK PROSTATE

Prvih sedam dana

Pomiješati po kašiku sitno isjeckanog cvijeta i lista kičice, nadzemnog dijela troskota, lista i korijena jagode, kukuruzne svile, lista hajdučice i trešnjinih peteljki, pa sve preliti sa 1,5 l prokuhane vode. Ostaviti poklopljeno da odstoji dva sata, procijediti i piti u toku dana. U svaku čašu rastvoriti pola kašičice polenovog praha.

 

 

 Sljedećih osam dana

Pomiješati 2 kašike sitno isjeckanog nadzemnog dijela dimnjče u cvijetu i kašiku lista koprive, pa preliti sa 7 dl prokuhane vode. Ostaviti da odstoji poklopljeno 2 sata, procijediti i piti po 2 dl čaja prije doručka, ručka i večere. U svaku čašu rastvoriti kašičicu polenovog praha.

 

 

 Sljedećih pet dana

Pomiješati dvije kašike sitno isjeckanog lista i cvijeta ivanjskog cvijeća, list i cvijeta kantariona i po kašiku nadzemnog dijela troskota, peteljki trešnje, kukuruzne svile, lista i cvijeta hajdučice i lista breze, pa sve preliti sa 1,6 l prokuhane vode. Ostaviti da odstoji poklopljeno dva sata, procijediti i popiti u toku dana. U svaku čašu rastvoriti pola kašičice polenovog praha.

 

 

Sljedećih 20 dana

Pomiješati dvije kašike sitno isjeckanog lista koprive i po kašiku kukuruzne svile, iglica bora, nadzemnog dijela troskota, lista i cvijeta kičice, lista bokvice i rizoma pirevine, pa sve preliti sa 1,5 l prokuhane vode. Ostaviti da odstoji poklopljeno dva sata, procijediti i piti po dva dl prije i poslije jela zaslađeno medom. U svaku čašu rastvoriti pola kašičice polenovog praha.

 

 

 

Recept Hilde Klark za čišćenje organizma i zdravu prostatu

 

 

 

Čuvena naučnica, fiziolog i biofizičar, dr Hilda Klark smatra da su paraziti glavni uzročnik oboljenja ljudskog organizma, pa i raka prostate i predlaže sljedeći recept za totalno izbacivanje ovih štetočina.

Napuniti 2/3 staklene tegle od 2-3 kg (staklo tegle ne smije biti u boji već prozirno) sjeckanim mladim orasima koji se beru krajem maja i početkom juna dok su još uvijek meki i bjeličasti u sredini. Preko oraha sipati 300 g domaćeg meda ili 250 g žutog šećera (nikako bijeli rafinisani šećer). Poklopiti i ostaviti da stoji 5-7 dana na suncu. Sedmog dana se u teglu dodaju nasjeckane zelene grančice pelina (Artemisia absynthium) i 10 g svježe samljevenog karanfilića, nakon čega se do vrha sipa rakija prepečenica (preko 21 gradi, zbog toga što slabije rakije u sebi skoro uvijek sadrže dosta metil-alkohola koji je otrovan).

Teglu ostaviti još 30 dana na sunčanom mjestu, dok sadržaj ne poprimi karamel boju. Nakon toga procijediti kroz gazu i sipati u staklene flašice. Ukoliko je preslatko ili prejako, može se razrijediti dodavanjem prepečenice. U slučaju teže bolesti, ne treba čekati da prođe 30 dana, nego piti već poslije sedmog dana po jednu čašicu ili veću kašiku prije jela. Treba biti spreman na reakciju organizma u vidu povišene temperature, dijareje i lučenja gnoja koji se javljaju kao posljedica izbacivanja uništenih patogena i traju nekoliko dana.

Dr Klark preporučuje potpuno pražnjenje mokraćne bešike jer zadržavanje čak i male količine urina izaziva infekciju u mokraćnim kanalima ili bubrezima, pošto je bakterije koriste kao hranu. Bakterije iz mokraće za ishranu koriste ureu, razlažući je pomoću fermenata ureaze na amonijak i ugljen-dioksid. Ferment ureaza u sebi sadrži nikl bez kojeg bakterije ne bi mogle da razlažu ureu, pa se ovi mikroorganizmi upravo zbog toga nalaze na mjestima u orgnizmu gdje se nagomilava i taloži ovaj element.

Hilda Klark smatra da prostata prikuplja toksine iz nikla a samim tim i bakterije koje se u ovoj žlijezdi brzo razmnožavaju i izazivaju prvo upalu, a zatim i tumor. Nikl u organizmu najčešće dospijeva preko pribora za jelo, ali i posuđa pa dr Klark preporučuje da se izbjegava pripremanje hrane u posudama od metala i da se koriste one staklene ili emajlirane. Drugi važan izvor nikla su stomatološki materijali, pa u slučaju problema sa prostatom treba odstraniti sav metal iz usta.

 

 

 

Čudesni lijek, Eliksir sa Kavkaza, kojeg možete dobiti u ordinaciji liječnice prof. dr. Šuhrete Seke Trobradović, revolucija je u liječenju svih težih oboljenja, pa i raka i tumora prostate. U hiljadumililitarskoj boci pažljivo su upakovani biljni korijeni, minerali i eterična ulja koja liječe sve vrste raka, tumore, tuberkulozu, ciste, sve vrste upalnih procesa, oboljenja prostate, genitalija kod žena, infekcije urinarnog trakta i mnoga druga oboiljenja. Više informacija na broj telefona: 061/320-726.

 

 

 

 

aura.ba

 

 1,627 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *